Последвайте Гласове в .Началото на нова Студена война между Пекин

...
Последвайте Гласове в .Началото на нова Студена война между Пекин
Коментари Харесай

Китайското МВнР: Нова студена война между Китай и САЩ ще бъде катастрофа за света

Последвайте ”Гласове " в.
Началото на " нова Студена война " сред Пекин и Вашингтон ще бъде злополука освен за двете страни, само че и за целия свят. Това съобщи членът на Държавния съвет, китайският външен министър Ван И по време на среща в Ню Йорк с някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, оповестява ТАСС.

„ Началото на нова студена война сред Китай и Съединени американски щати ще бъде злополука освен за Китай и Съединените щати, само че и за целия свят “, сподели Ван И, представен в изказване на китайското външно министерство. „ Съединените щати би трябвало да се върнат към рационална и прагматична политика по отношение на Китай, да се върнат към верния път на трите взаимни китайско-американски официални съобщения и да защитят политическата основа на китайско-американските връзки “, сподели китайският външен министър.
Той уточни, че заради неправилни схващания Съединените щати виждат Китай като главен съперник и предизвикателство в дълготраен проект. Според него някои хора дефинират историята на сполучливия продан сред двете страни като неуспех, което е демонстрация на пренебрежение към историята и към самите тях.
Според китайския външен министър дейностите на Съединени американски щати по отношение на Тайван са нанесли съществени вреди на политическата основа на връзките сред Пекин и Вашингтон. „ Посещението на Нанси Пелоси в Тайван, разглеждането на законопроекта за тайванската политика от Сената на Съединени американски щати и обвързваните с него изказвания по отношение на военната помощ съществено уронват трите взаимни китайско-американски официални съобщения, съществено повреждат политическата основа на Китайско-американски връзки “, сподели той.

" Постигането на спокойно обединяване е нашето най-голямо предпочитание и ние поставяме всички старания да го реализираме ", продължи Ван И. " Но би трябвало да се означи, че колкото по-безконтролна е " независимостта на Тайван ", толкоз повече понижава вероятността за спокойно разрешаване на проблема с Тайван ", акцентира той.
Както означи министърът, в Китай има остаряла сентенция: по-добре да загубиш хиляда бойци, в сравнение с да загубиш парче земя. Както акцентира, това е волята и решимостта на китайския народ. „ Ако Законът за деяние против разделяне бъде нарушен, китайската страна сигурно ще предприеме решителни дейности в сходство със закона за отбрана на националния суверенитет и териториалната целокупност “, предизвести Ван И.
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР