Последствията от най-големия скандал в историята на автомобилната индустрия продължават

...
Последствията от най-големия скандал в историята на автомобилната индустрия продължават
Коментари Харесай

Дизелгейт е струвал 30 млрд. евро на Volkswagen до момента

Последствията от най-големия скандал в историята на автомобилната промишленост не престават да оказват въздействие върху немския тръст Volkswagen. Само за първите 3 месеца на 2019 година VAG Group е похарчила над 1 милиарда евро за юридически разноски.

Това стана ясно от финансовия доклад за този интервал, оповестен публично. Ако се съди по предоставената на медиите информация, дизеловият скандал продължава да играе огромна роля при разноските на компанията. До този миг загубите от него възлизат на към 30 милиарда евро, като сумата влиза и този 1 милиарда, изхарчен през първото тримесечие.

Според финансовия шеф на VAG - Франк Винтер, по-голяма част от разноските са отишли за контролиране на разногласията в Северна Америка, оповестява тв-каналът n-TV. И напомня, че в Щатите от пазара са изтегли близо 500 000 автомобила, които концернът е трябвало да заплати на притежателите им. Всички те са с манипулирани дизелови мотори.

В момента в Щатите и Германия се водят над 60 000 правосъдни процеса против VAG, точно поради Дизелгейт. Очаква се, е огромна част от тях ще бъдат почетени от съда, което значи, че немският производител ще би трябвало да заплаща нови компенсации. Експерти чакат, общата сума по тях да скочи най-малко още 3 пъти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР