Последствията от лошото състояние на българския железопътен транспорт рефлектираха и

...
Последствията от лошото състояние на българския железопътен транспорт рефлектираха и
Коментари Харесай

БДЖ и НКЖИ търсят над 2300 нови служители. Какви са заплатите?

Последствията от неприятното положение на българския железопътен превоз рефлектираха и върху заетите в бранша на държавните железници у нас. Близо 1260 души се търсят за работа в Националната компания " Железопътна инфраструктура " и от 1100 индивида има потребност в БДЖ, съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков. Новината беше доказана пред Money.bg от Българските държавни железници.

Само през последната една година 1600 души са напуснали двете сдружения

Съвсем без изненада, неналичието на фрагменти в железопътния превоз основава съществени проблеми в бранша. Като незабавни ограничения за решаването най-малко на част от казуса са подобряването на изискванията на труд и модернизацията на жп превоза, като задачата би трябвало да бъде една по-привлекателна и по-комфортна услуга, разясняват от транспортното министерство.

" Една от верните стъпки да решим този проблем е модернизацията като цяло на този тип превоз, тъй като в последна сметка и част от постъпленията в тези сдружения би трябвало да дойдат от успеваемостта и от качеството на услугата, за която би трябвало да поставим доста съществени старания ", заяви Георги Гвоздейков, представен от БНР.
 До 200 км/ч: БДЖ ще закупи нови влакове за близо 3 милиарда лв.
До 200 км/ч: БДЖ ще закупи нови влакове за близо 3 милиарда лв.

По публични поръчки, оповестени от Министерството на превоза

Според него геополитическата конюнктура сега основава благоприятни условия за големи вложения в инфраструктура, обвързвана с транспортния бранш.
 Снимка 596608
Източник:

Заетите в бранша, заплатите и рекордните загуби

Само в държавните сдружения БДЖ и НКЖИ работят близо 20 000 души, сподели информация на Money.bg. За интервал от близо година чиновниците, които са напуснали НКЖИ са 884, а БДЖ - 788 души. 

БДЖ е с финансови загуби от близо 30 милиона лв. за преиод от 6 месеца. Само пътническите транспорти на БДЖ са на загуба с 27,3 милиона лв., излиза наяве от формалните на държавната компания. За съпоставяне, загубите са възлизали на 2,3 милиона лв. през първото полугодие на 2022 година. 

Загуба, въпреки и по-малка, регистрира и " БДЖ Товарни транспорти " - 1,45 милиона лв.. Печалбата в този сегмент за полугодието на 2022 година е 6,9 милиона лв.. Като съществена причина се сочи понижението на приходите от страната за компенсиране на високите цени на тока с 5,2 милиона лв. и спад с 3% доходи от транспорт на товари.

Средната заплата е 1929 лв.. При 1643 лв. предходната година, нарастването е 17%.
 Рекорд: БДЖ с финансови загуби от близо 30 милиона лв.
Рекорд: БДЖ с финансови загуби от близо 30 милиона лв.

Каква е междинната заплата в държавната компания?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР