Последното заседание на пленума на ВСС не мина без скандал.

...
Последното заседание на пленума на ВСС не мина без скандал.
Коментари Харесай

Скандалната кадровичка Соня Найденова направи голям цирк във ВСС на изпроводяк

Последното съвещание на пленума на Висш съдебен съвет не мина без скандал. Скандално известната кадровичка Соня Найденова реши, че и на изпроводяк може да се изпокара с сътрудниците си. Повод за повишението на напрежението на съвета стана неин коментар на изказването на представляващия Висш съдебен съвет Димитър Узунов, написа " Монитор ". По-рано Узунов съобщи пред bTV, че Найденова към този момент е взела 98% от 20-те брутни заплати, а в този момент „ продънва ушите ни, че се отхвърля “.
„ Когато тя беше представляваща, по решение на Висш съдебен съвет получаваше 35% повече като заплащане от останалите членове на съвета. Като представляваща не й виждахме очите във Висш съдебен съвет. Тя обикаляше Европа повече, в сравнение с Апостола на свободата България през османското иго “, сподели още Узунов пред малкия екран.

На съвещанието на пленума Найденова изиска изказванието, че е вземала повече от другите, да бъде повторено. „ Вие кажете получавали ли сте “, отвърна Узунов. Найденова го упрекна, че е прекрачил „ границата на положителния звук “ и съобщи, че не е получавала повече от останалите членове на съвета и се закани, че разполага с задоволително правни средства, с цел да отбрани положителното си име. Спорът бе пресечен от министъра на правораздаването Цецка Цачева, която председателстваше съвещанието. „ Това е отвън дневния ред. Ако сте желали да има спор по тематиката, да го бяхме въвели в точка “, сподели тя.

Още при започване на съвещанието членовете на съвета отхвърлиха предлагането на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов Висш съдебен съвет и комисиите му да създадат доклад за свършеното през последните 5 година, може и устно. „ Нямаме подготвеност за такова нещо “, съобщи ръководителят на Върховен административен съд Георги Колев. С 10 гласа „ срещу “ и 9 „ за “ предлагането на Панов бе отхвърлено.

На съвещанието стана ясно, че Висш съдебен съвет е номиниран за премията Кристални везни на правораздаването на Европейската комисията за успеваемост на правораздаването (CEPEJ) поради плана му с Министерство на образованието, по който съдии и прокурори образоваха хиляди възпитаници в страната. Наградата ще бъде връчена по време на мандата на идващия Висш съдебен съвет, който стартира на 3 октомври.
“Нека времето да бъде съдник на делата ни “, сподели пред публицисти преди началото на последното съвещание Незабравка Стоева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР