Последното ново попълнение на ЦСКА 1948 Евгений Сердюк си пожела

...
Последното ново попълнение на ЦСКА 1948 Евгений Сердюк си пожела
Коментари Харесай

Евгений Сердюк: Мога да науча много от Любослав Пенев

Последното ново попълнение на ЦСКА 1948 Евгений Сердюк си пожела клубът да приключи сезона на една от първите три позиции в Първа лига.

Нападателят беше безапелационен, че няма самообладание да се срещне с Ел Голеадор и че безспорно ще може да научи доста от него за играта си в предни позиции.

" Чувствам се добре за това, че пристигнах в клуба, в който желаех да бъда и да се развъртвам. Клуба, в който се играе подобен футбол, в който играят положителни футболисти, които след това биват продавани. Това е нещото, което мощно желая и методът, по който желая да се развъртвам. Има и още един факт, а точно това, че треньорът Любослав Пенев е нападател, доста сполучлив в предишното. От него мога да науча доста. Със старши треньора не успяхме да приказваме доста, тъй като към момента не сме имали време. Мисля, че ще имаме занапред време да поговорим. Той е доста огромен човек в България, извънредно почитан. Ще се веселя да се изучавам от опита му в Испания ", показа той пред клубната медия.

На върха на офанзивата на Черно море състезателят означи общо цели 15 гола във 26-те си дуела за „ моряците “, като добави 4 асистенции.

" Първият интерес, който ЦСКА 1948 прояви, бе малко преди договорката, към 31 август. За мен не беше съществено, а като слух, защото в предишното интерес са имали доста клубове и доста сътрудници. Обещавали са ми, че всичко ще е наред и че ще се получи. В последна сметка не се получаваше нищо съответно. Мислех да доиграя сезона в Черно море. Беше ми мъчно да се реша на тази крачка. Тук е атакуващият футбол. Видях доста офанзиви в мача с Берое и качествени, бързи и мислещи играчи. Отборът се приготвя по подобен метод, че да пораства. Надявам се да се класираме сред първото и третото място, каквито са задачите на клуба ", разясни той.

Преди да заиграе в българското състезание Сердюк е минал през школата на португалския Фатима, за който и дебютира в мъжкия футбол през 2017 година Играе в състава до 2019 година, като след това има един сезон чартърен в различен португалски тим – Каса Пия, преди да дойде във Варна.

" Много добре ме одобриха в клуба. Ганев и Умбрабаев ми оказват помощ. Бързо се приспособявам, за което съм признателен на всеки в състава. Тренировките са професионални, отличават се от тези в Черно море. Подхожда се по-сериозно към подготовката и играчите. Футболистите работят интензивно, с цел да са в кондиция за мачовете ", добави той.

Голмайсторът има зад тила си и два мача за младежкия народен тим на Украйна до 21 година Той прави дебюта си с жълто-синята фланелка през март 2019 година в другарски мач против младежите на Казахстан.

" В Черно море имах доста дребна конкуренция. Излизах на терена без да мисля, че някой ще ме измести. Приветствам конкуренцията тук, мога да се потвърждавам. Пожелавам си довеждане докрай от първо до трето място ", приключи той.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР