Две от българските медалистки от европейското първенство по бокс -

...
Две от българските медалистки от европейското първенство по бокс -
Коментари Харесай

Златислава Чуканова и Венелина Поптолева пред БНТ: Българският бокс е в подем

Две от българските медалистки от европейското състезание по бокс - Златислава Чуканова и Венелина Поптолева - приказваха извънредно за Българска национална телевизия при завръщането си от шампионата в Белград.

В сръбската столица Златислава стигна до сребърното отличие в категория до 50 кг, до момента в който Поптолева се окичи с бронз при 52-килограмовите, като пред нашата камера и двете показаха мнение, че боксът у нас се развива в вярната посока, което значи, че можем да чакаме още триумфи.

" Винаги може и по-добре и нека да стане идващия път. Всичко в българския бокс върви добре и продължаваме нагоре. Сега ни следва шампионат в Тайланд, на който ще се разбере какви са ни възможностите да вземем още квоти за Париж 2024. Конкуренцията към този момент е такава, че не можеш да си кажеш " Този е слаб ". Всяка една страна е на доста високо равнище и всеки излиза против теб за победа ", разяснява Чуканова.

" Нещата можеше да се развият и по-добре, само че имах малшанс при жребия. Мисля, че работим доста добре и сега българският бокс е в напредък и при мъжете, и при дамите. Смятам, че оттук насетне ще имаме още триумфи. Трябва да наблегнем още на подготовката, на техниката и да натрупаме повече игрови опит ", показа Поптолева.

Броени месеци преди Олимпийските игри в Париж двете състезателки разкриха и дали самите те са в допълнение стимулирани да повторят триумфа на Стойка Кръстева от Токио 2020, когато тя стигна до златото.

" Стойка Кръстева е образец за всеки един състезател, че в никакъв случай не е късно да успееш, в случай че продължаваш да си твърдоглав ", съобщи Венелина Поптолева.

" Няма невъзнаграден труд ", добави Златислава Чуканова.

Цялото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР