Последно предупреждение! Зърнопроизводители заплашиха с мащабни протести. Зърнопроизводителите са в

...
Последно предупреждение! Зърнопроизводители заплашиха с мащабни протести. Зърнопроизводителите са в
Коментари Харесай

Последно предупреждение! Зърнопроизводители заплашиха с мащабни протести

Последно предизвестие! Зърнопроизводители заплашиха с огромни митинги.

Зърнопроизводителите са в протестна подготвеност от първа степен. Това оябяви ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Илия Проданов. Това се случи след извършено съвещание на Управителния съвет на асоциацията. От там излязоха и с декларация, в която са посочени пет съществени претенции.

Настоява се също за незабавна среща с министър-председателя на България акад. Николай Денков, министър-председателя в ротация Мария Габриел. Също и с управлението на Министерството на земеделието и храните и Министерството на финансите. НАЗ упорства и за чуване пред Комисията по земеделието, храните и горите към Народното събрание.

„ НАЗ чака адресирането на сериозните провокации и проблеми пред бранша от страна на ръководещите и намиране на ефикасни решения и поддръжка. НАЗ декларира безспорна и непоколебима подготвеност да пази бранш „ Зърнопроизводство “ и членовете си с всички разрешени от закона средства и подходи, включително шествия, митинги и блокади, както по места, по този начин и в столицата “.

НАЗ акцентира също и тежката обстановка, в която се намира бранш „ Зърнопроизводство “ и нуждата от взимането на навременни ограничения за оцеляването му.

КОЛАПС

Секторът от няколко години се намира в колапс, поради неподходящи стопански и климатични събития, настояват зърнопроизводителите. Според тях всяка последваща година рецесията в зърнопроизводството става все по-остра, показват от асоциацията и изброяват съществени сериозни условия.

ЦЕНИ

Сред тях преди всичко са последствията от войната в Украйна, следва огромният скок в себестойността на зърнените и маслодайни култури. Той се дължал на непрекъснато повишаващите се индустриални разноски, високите рентни заплащания и многочислените екологични европейски условия. Твърдят, че продажните цени на локалните и интернационалните пазари през последните години, които не покриват високата себестойност на продукцията.

Зърнопроизводителите показват големият напън от налаганите условия по отношение на селското стопанство по линия на Зелената договорка.

В края на предишния септември земеделските производители в цялата страна стачкуваха и повече от 40 значими пътни точки и гранични пунктове в България бяха блокирани.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в графа „ Бизнес “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР