Последно предупреждение за заведенията у нас. Министърът на туризма Зарица

...
Последно предупреждение за заведенията у нас. Министърът на туризма Зарица
Коментари Харесай

Последно предупреждение! Министър размаха пръст на заведенията

Последно предизвестие за заведенията у нас. Министърът на туризма Зарица Динкова размаха пръст на съсловните ресторантьорски организации, че данъчните облекчения за заведенията, които бяха признати поради Ковид-кризата, може да отпаднат през идната година. Причината - отношението на сектора към клиентите.

Повод за реакцията ѝ стана позицията на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, които оповестиха през вчерашния ден, че ще съдят мъжа, който през седмицата популяризира видео в обществените мрежи, в което се вижда, че заплаща 490 лева за три пържоли в ресторант във Варна. Основният проблем е не цената на месото, а това, че в менюто е посочена цена за 100 гр. От Комисията за отбрана на потребителите прецизираха, че ценоразпис за 100 година е позволен единствено за доста скъпи екзотични риби и други, които клиентът може да види онлайн и са въпрос на самостоятелна оферта към потребителя.
-->
В публикувана до медиите позиция Динкова приканва асоциацията на ресторантьорите " да премисли цялостното си държание във връзка с клиентите си, както и към по-отговорно отношение към облика на българския туристически артикул ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР