Последно поколение холмиум лазерна система Quanta-Cyber Ho 100W функционира в

...
Последно поколение холмиум лазерна система Quanta-Cyber Ho 100W функционира в
Коментари Харесай

„Софиямед“ с последно поколение лазерна система за лечение на урологични заболявания

Последно потомство холмиум лазерна система Quanta-Cyber Ho 100W действа в Клиниката по Урология на УМБАЛ „ Софиямед “, оповестяват от там.

Тя се ползва за миниинвазивно лекуване на бъбречно-каменна болест – посредством „ разпрашаване “ и накъсване на камъните (конкрементите), без значение дали се намират в бъбрека или пикочния мехур. Технологията на холмиум лазера е златен стандарт при третирането на камъни.

Quanta-Cyber Ho 100W извънредно сполучливо се ползва за трансуретрално лекуване при доброкачествена хиперплазия на простата – премахване на доброкачествено разрасналата се тъкан, която е причина за затрудненото уриниране или по този начин нареченото лекуване лазер на простата.

Благодарение на системата, създадена през 2023 година, и дружно с другия смесен лазерен уред в Клиниката, както и последно потомство ендоскопска и лапароскопска инсталация за миниинвазивни ендоскопски интервенции и финален модел робот четвърто потомство Da Vinci Xi за роботизирана хирургия, лечебното заведение предлага най-комплексното и модерно лекуване на урологичните болести, означават от болничното заведение.

„ За приложението на лазер за лекуване на простатата няма ограничавания във връзка с размера й - без значение е какъв брой е увеличена. Използва се и при най-малкия, и при най-големия размер. Лазерът има прелестно приложение и при разтрошаване на бъбречни камъни с минимална травматичност за пациента, което благоприятства за по-краткия болничен престои и по-малкото затруднения. Наличната последно потомство инсталация и като цяло софтуерният боеприпас с който разполагаме в Клиниката, дават благоприятни условия на българския пациент да се лекува на международно равнище посредством всички вероятни способи “, разяснява проф. Калоян Давидов, д.м., шеф на Клиниката по урология в УМБАЛ „ Софиямед “.

Специалистът добавя, че преимуществата на приложението на лазерните системи в урологията в последните години е голямо. Сред тях са по-малката кръвозагуба, по-малката оперативна контузия, неналичието на прорез или отвор откъм коремната стена, както и безграничен размер на простатата и размерите на камъка в бъбрека/уретера, които може да се третират. По отношение на интервенцията за увеличена простата, лазерът има предимство даже и пред хирургията с роботизираната система Da Vinci.

Холмиум лазерната система Quanta -Cyber Ho 100 се дистрибутира в България от Vega Medical. Апаратурата е най-хубавата все още освен в Европа, само че и в света, за миниинвазивно лекуване на бъбречно-каменна болест и доброкачествена хиперплазия на простатата.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР