Последно! Кой ще сипва евтин бензин. Правителството ще продължи и

...
Последно! Кой ще сипва евтин бензин. Правителството ще продължи и
Коментари Харесай

Последно! Кой ще сипва евтин бензин

Последно! Кой ще сипва на ниска цена бензин. Правителството ще продължи и следващата година да компенсира високите цени на горивата, само че от отстъпката ще могат да се възползват единствено най-бедните. Това стана ясно от изявление на вицепремиера по икономическа политика Христо Алексиев по Нова телевизия. В момента отстъпката
от 25 стотинки на литър важи за всички жители.
„ Работим по няколко неща за мярката – първото е критерият да е подоходен. Хората, които са с най-ниски приходи, да могат да се възползват. Мярката ще бъде ориентирана към всички нуждаещи се от превоз. Работи се върху критериите и те ще бъдат оповестени идната седмица, “ сподели той. Ще има отплата и за хората, които употребяват публичен и железопътен превоз.

„ Какъв ще е размерът на отстъпката зависи от прихода. Призовавам депутатите да одобряват колкото се може по-бързо законодателните промени, които сме предложили, свързани с изземване на свръхпечалбите от енергийния бранш и този на горивата “, добави Алексиев.
Вицепремиерът се похвали, че откогато е пристигнал
служебният кабинет, цените на горивата са спаднали с 30-40 стотинки. „ В момента България има най-евтините горива в цяла Европа. Те даже са по-евтини от тези в Сърбия “, съобщи той.

Кабинетът „ Донев “ е взел решение да отдели още към 40 млн. лева, за финансирането на сегашната отстъпка от 25 стотинки на литър до края на годината. Тази седмица стана ясно, че отделените преди този момент пари ще стигнат единствено до края на ноември.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР