Последният работен ден преди празнуването на Нова година обичайно е

...
Последният работен ден преди празнуването на Нова година обичайно е
Коментари Харесай

Отново на път: Предпразничен трафик по пътищата преди Нова година

Последният работен ден преди празнуването на Нова година всекидневно е обвързван с натоварен трафик по пътищата.

Изненадващо или не, трафикът на автомагистрала " Тракия " наподобява обикновено и не е по-интензивен от нормалното. Вероятно огромна част от пътуващите софиянци са слели почивните си дни и не са се прибирали в столицата или са напуснали града по-рано денем. Затворени сектори има и ще има, само че рестриктивните мерки ще бъдат най-вече за тежкотоварните коли.



До 20:00 часа довечера е спряно прекосяването на камиони над 12 тона в посока Варна по сектор от автомагистрала " Хемус " сред 30-и и 47-и километър. Ограничението ще важи и в утрешния ден сред 8:00 и 14:00 часа, като има очакван обходен маршрут.

А на 1 януари 2024 година от 11:00 до 20:00 часа за всички типове транспортни средства, пътуващи от София към Варна, ще бъде лимитирано придвижването по сектори от автомагистрала " Хемус " в региона на тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове ". Целта е да се облекчи трафика в посока столицата.

Всички тези ограничавания и обходни направления са разказани на уеб страницата на АПИ. Разбира се, нормалните апели са за деликатно шофиране със съобразена скорост и съблюдаване на разпоредбите за придвижване.



фотоси: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР