Последните задържани мъже са от Ветово и Ново селоУвеличават се

...
Последните задържани мъже са от Ветово и Ново селоУвеличават се
Коментари Харесай

По каква схема са работили задържаните телефонни измамници от Русенско?

Последните арестувани мъже са от Ветово и Ново село

Увеличават се телефонните измами през последните седмици. Още двама души са арестувани за телефонни измами - единият в рейс, пътуващ от София за Русе, другият - в град Ветово. Те са част от 7-членната група, задържана предходната седмица за телефонни измами в Гърция, Чехия и България, предава Даниела Димитрова в репортаж за

Последните арестувани мъже са от Ветово и Ново село. Единият е имал 9 хиляди евро, добити от две телефонни измами в Солун. Полицаите са разкрили още телефони и сим карти. Всеки ден измамниците са набирали стотици телфонни номера, до момента в който открият подобаващата жертва. Държали са се извънредно смело, а сюжетът, по който са мамили хората е остарял и прочут.

И в България, и в Гърция са желали пари за потърпевш непосредствен в злополука, който се нуждае от незабавна интервенция. Другата скица е оказване на помощ на полицията за задържане на телефонен лъжец.

Фактическият причинител на измамите в Гърция е 28-годишен мъж от Ветово, който е задържан по-рано. Все още се обяснява кой е тарторът на групата.

рима от членовете ѝ са арестувани в Прага при интернационалната акция, взаимно с чешката полиция. Те са били в хостел в село Ровен, откъдето са конфискувани сим карти, пари и движимости, както и два автомобила.

По същото време във Ветово са задържани трима мъже, сред които и Васил Пенев-Чириклото, татко на един от арестуваните в Чехия. Според него някой е подал подправен сигнал против тях, с цел да ги „ натопи “.

"Мен ме прибраха. Виновен-невиновен, поемаш някаква отговорност, с цел да си у дома, с цел да се прибера. Синът – упрекнаха го, че прави измами. Ама той си е в Чехия. Идват тука, тарашат, търсят злато и пари. Викам – в случай че има, вземете. Нищо не са намерили ", споделя Пенев.

Във Ветово, прочут като Меката на телефонните измами, хората от дълго време са привикнали с честите арести на мъже от квартала на бургуджиите. Някои даже ги оправдават.



Снимка: Българска национална телевизия

Други упорстват за повече полицейско наличие в града и за по-сериозни санкции за телефонните измамници.

Миналата година Министерство на вътрешните работи регистрира рекорден спад на телефонните измами у нас. Те са били единствено 63, само че се оказва, че с наближаването на лятото хората, които се занимават с този тип закононарушения, още веднъж са се засилили.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР