Последните събития в отношенията с България бяха във фокуса на

...
Последните събития в отношенията с България бяха във фокуса на
Коментари Харесай

Пендаровски: Налагаме забрана за влизане в страната на евродепутат и политици, свързани с руските разузнавателни служби

Последните събития в връзките с България бяха във фокуса на извършеното през днешния ден съвещание на Съвета за сигурност на районен съд Македония, заяви БГНЕС.

Както разгласи президентът на страната Стево Пендаровски, съветът е внесъл предложение до държавното управление да се забрани влизане в страната на един евродепутат и на няколко други лица, за които има подозрение, че са свързани с съветските разследващи служби.

„ Според наличните разбори и информация на способените органи, става въпрос за проведена активност от структури в прилежаща България, която се е активизирала изключително след приемането на Европейската преговорна рамка през юли предходната година. Същите тези структури към този момент са мобилизирани логистично и финансово, с цел да подкрепят проведеното идване на няколко души в Скопие на 4 февруари, когато означаваме рождения ден на Гоце Делчев. Според всички оценки това ще бъде събитие с висок риск за сигурността и способените органи не би трябвало да бъдат единствено безмълвни наблюдаващи на това, което ще се случи ”, сподели Пендаровски.

Той акцентира, че ще бъдат подхванати всички нужни ограничения за сигурност от границата до саркофага на Гоце Делчев в църквата „ Св. Димитър ” в Скопие. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР