Последните няколко години в Пловдив ще запомним с обособяването на

...
Последните няколко години в Пловдив ще запомним с обособяването на
Коментари Харесай

Четири пловдивски градски находки на 2016 г.

Последните няколко години в Пловдив ще запомним с обособяването на Капана като квартал на креативните промишлености, както и с няколко значими събития. Форумите за дизайн, архитектура, перформативни изкуства и страхотните фестивали навън несъмнено съживиха градския дух и просвета.

Изминалата 2016 година беше маркирана и от още една значима наклонност, а точно навлизането на кухнята от висока класа във фаст фууд културата, както и появяването на нови заведения, които възпитават усет към същинска, прясна и качествена храна, поднесена с обич и отношение. Ето ги и тях.

 

Ресторант " Паваж "



Любимият ни " Паваж ", който отвори порти в края на 2015 година, е освен мястото, само че и, дръзвам да настоявам, кулинарното събитие на 2016 година, тъй като точно той постави началото на една същинска гастрономическа гражданска война в града под тепетата. Неслучайно хората, които идват в Пловдив от други градове и от чужбина, към този момент са чували за " Паваж " и държат да похапнат точно тук. Тук всичко се прави със сърце и душа и това е повече от явно. И по този начин, както е споделил поетът, " Всички павета водят към Капана, а най-вкусното място там към този момент се случи... ". Категоричният номер едно, наложителен!

 

My Place Burger Bar



Бургерите към момента не са завзели пловдивската фаст фууд сцена, само че през 2016 година първата сериозна поръчка беше дадена точно от My Place Burger Bar, което може единствено да ни радва. Тук може да похапнете същински бургери с прясно изпечени питки Бриош, висококачествено охладено телешко месо, селекция отлежали сирена и свежи салати. А измежду положителната селекция от виновност и бири ще намерите съвършеното допълнение към бургера си. Бистрото се намира на ул. " Хан Кубрат " 7, при започване на Пешеходния мост, до индийския ресторант.

 

" Прясна паста "



" Прясна паста " e едно от тези бистра, които бих предложила на ценителите на италианската кухня и по-специално на прясната паста. Намира се в централната част на града, на ул. " Опълческа " 13, доста покрай Капана. Пастата и сосовете се подготвят на място от същински артикули и се оферират на рационална цена. Менюто е малко и отбрано, което за мен е една от главните предпоставки за качеството и усета на храната. Ще намерите класическите типове паста като Болонезе, Карбонара, Неаполитана, както и брускети, сандвичи с италиански деликатеси и няколко обичани италиански десерта.

Пространството е малко и изчистено, единственият минус е, че няма градина, нито опция за маси пред заведението през топлите сезони. В пиковите часове по обяд от време на време местата не доближават и е допустимо да се наложи да поизчакате малко, само че по този начин или другояче това е едно от дребното места в Пловдив, където може да се насладите на вкусна прясна паста. Може да си поръчате и храна за у дома, както и да си закупите качествени италиански деликатеси, сирена, сосове, кафе, пасти и виновност от студената витрина.

 

Хлебарница Капана



Бутиковата пекарна, която носи името на едноименния пловдивски квартал, отвори порти тази пролет и доста бързо се подреди измежду местата с най-хубавите тестени произведения в града. Тук измежду ароматните солени и сладки изкушения незабавно ще усетите присъщия почерк на ценителя – квасени хлябове, багети, франзели от разнообразни брашна и с всевъзможни добавки. Също по този начин домашно приготвени сладки, сладкиши, апетитни кроасани и други тестени вкусотии. Локацията е централна, пространството е пространно и е идеално за утринни и следобедни срещи на по кафе. Очевидно и това местенце е основано от хора, които знаят какво вършат и по какъв начин да го създадат. Цените са малко по-високи, в сравнение с ми се желае, само че пък качеството значително ги оправдава.

В навечерието на новата година си пожелаваме още положителни градски находки, за които да ви описваме.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР