Последните мерки, предприети от Австрия срещу пандемията от коронавирус, може

...
Последните мерки, предприети от Австрия срещу пандемията от коронавирус, може
Коментари Харесай

Локдаунът ще струва на Австрия 1,2 млрд. евро на седмица

Последните ограничения, подхванати от Австрия против пандемията от ковид, може да костват на страната 1,2 милиарда евро на седмица и да принудят 400 хиляди души да разчитат на държавни стратегии за помощ, съобщи Блумбърг.

Австрия вкара цялостен народен локдаун в понеделник на фона на възходящия брой инфектирани – стъпка, която се следи деликатно от други европейски държавни управления, борещи се с натоварените от новата вълна на коронавирусната зараза здравни системи и огнища на заболяването. Ресторантите, музеите и магазините, които продават артикули от неосновна нужда, бяха принудени да затворят порти. Очаква се ограниченията да продължат 20 дни, което значи, че мярката може да коства към 3,6 милиарда евро на страната.

Властите в Австрия обявиха, че правят оценка евентуалните вреди за стопанската система на страната, която стана първата в Западна Европа, въвела толкоз строги ограничавания. Пълните стопански вреди може да набъбнат с към 50% поради пропуснати продажби по време на интервала преди коледните празници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР