Последните две седмици са вероятно най-успешните в кариерата на Виктория

...
Последните две седмици са вероятно най-успешните в кариерата на Виктория
Коментари Харесай

Томова се бори достойно с петата в света, но напусна Уимбълдън

Последните две седмици са евентуално най-успешните в кариерата на Виктория Томова, която доближи до първия си четвъртфинал на равнище WTA 500 в Ийстбърн, а оня ден записа влиятелен триумф над опитната Дария Савил и се класира за втория кръг на Уимбълдън. Това беше втора победа за Вики в главната скица на събитие от Големия шлем, като през днешния ден тя имаше извънредно тежката задача да се изправи против международната номер пет Мария Сакари.

Родната ни представителка по никакъв метод не беше респектирана от именитата си противник и сподели равностойна игра в немалки интервали от дуела, само че класата на гъркинята взе връх в решителните моменти и тя се наложи с крайното 6:4 6:3. Все отново Томова има от какво да е удовлетворена, тъй като изпраща един доста позитивен сезон на трева и още веднъж се приближи доста до влизане в топ 100. Сакари пък си заслужи място в 1/16-финалите на Уимбълдън, където ще премери сили с ветеранката Татяна Мария.

Българката откри срещата с убеден сервис гейм в своя изгода и незабавно доближи до опция за пробив, единствено че фаворитката пласира неспасяем форхенд по диагонала и се избави от тежкото състояние, а след това самата тя осъществя брейк.

Томова обаче отреагира незабавно и мигновено възвърне паритета, но можехме да видим разликата в силата на ударите от страна на двете състезателки и мощта на Сакари я води до задатък от 4:2. Последваха спокойни минути за сервиращите, до момента в който петата сложена не получи късмет да подава за спечелването на сета. Тогава нашата сънародничка хвърли всички сили да изравни резултата, само че най-после гъркинята се поздрави с триумфа в откриващата част.

Първата ни ракета взе началния си удар за начало на втория сет и продължи да прави голям брой качествени отигравания, единствено че гъркинята превключи на други обороти и скоропостижно си обезпечи задатък от 3:1. Софиянката дори трябваше да отразява благоприятни условия за втори брейк, което стори сполучливо и до последно резервира интригата в мача, който въпреки всичко приключи със законосъобразен триумф на Сакари.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР