Последните две издания на най-важния орган в държавата спокойно могат

...
Последните две издания на най-важния орган в държавата спокойно могат
Коментари Харесай

Иван Кирков: Последните две издания на НС бяха Комеди парламент, дано не ни вземат бранда

Последните две издания на най-важния орган в страната умерено могат да бъде избрани като Комеди парламент, споделя в изявление за БГНЕС стендъп комедиантът Иван Кирков. И се майтапи: „ Надявам се да не ни вземат марката “.
Той е безапелационен, че няма да прави Комедия партия, по образеца на някои други обединения, преместили се от полето на хумора върху полето на политиката. „ Стоейки на фотьойла си споделям: „ О, не! Аз не бих позволил тези неточности, в случай че бях политик “. Истината е, че не може да не се изцапаш, в случай че се занимаваш с политика. Моята другарка ме е помолила категорично в никакъв случай да не вършим Комеди партия. Времето ще покаже дали аз съм първият, който е споделил, че няма да влиза в политиката и в действителност не е “, сподели още с усмивка комедиантът

„ Не съм следил толкоз хубава театрална режисура, колкото протичащото се в Народното събрание. Когато седна на балкона в пленарната зала се усещам като придворен, пристигнал да се забавлява. А и 240 души масовка – такова нещо в театъра рядко се вижда “., споделя още Кирков.
Депутатите ни са по-добри комедианти. Гледам и се изучавам от хора, които откровено ме забавляват “, уточни основателят на известния „ Комеди Клуб София “. Иван интензивно следи работата на законодателния орган в последните му две издания, които бяха къси, само че бурни, а постоянно даже кани политици на диалог в своя комедиен подкаст.

„ Паралелите сред комедията и протичащото се в българския парламент са в действителност доста. Във всяко едно зрелище имаш потребност от завръзка, кулминационна точка и развръзка. Разликата е, че в Народното събрание оборотите са толкоз бързи, че нещата не стигат до развръзка. Завръзка, кулминационна точка и „ Бам! “ – отиваме на идващото деяние, идващия проблем и идващия сюжет. Като фенове желаеме да разберем – какво се случва най-после? Ами, няма край! Продължаваме напред! “, майтапи се той за динамичността на работата на българския парламент, който постоянно забърква юридически и процедурни каши.

„ Народът е фен. Много постоянно споделят, че се трансформираме в овце. Не, няма нищо общо. По-скоро сме златни рибки, които следим едно деяние, а то не свършва. След това камерата се мести на идващото и ние тотално забравяме какво се е случило преди този момент. Скандираха се имена, към този момент съвсем са забравени и сменени с нови. Става скандал – да вземем за пример с подкупа, за който се говореше предходната седмица, тази седмица като че ли това към този момент е толкоз далечно, че забравихме изобщо защо става дума “, добавя още Иван.

Всяка нова тематика похлупва остарялата и по този начин непрекъснато, а късата памет на хората е в услуга на политиците. „ Успяваме да забравим. Както във кино лентата „ Мъже в черно “, където им щракваха някаква пръчица, изтриваща паметта. При нас даже без да ни щракат с такава пръчица паметта е изтрита мигновено “, счита той.
Комедиантът е безапелационен – родните политици непрекъснато дават тематики и сюжети на него и сътрудниците му от Комеди клуба, съвсем наготово.

„ Най-лошото за един комик е да се изчерпи от ентусиазъм, да му липсват сюжети за неговите представления. Политиците обаче се стараят това да не се случва “, уточни още Иван и добави: „ Имаше едни сътрудници в малкия екран, които доста се възползваха от това и непрекъснато вършиха скечове, само че в този момент те са малко по-ангажирани, а тая работа със скечовете остава за нас в Комеди клуба “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР