Последните данни за разпространението на коронавируса в България:Дни след като

...
Последните данни за разпространението на коронавируса в България:Дни след като
Коментари Харесай

ОБЗОР: ГЕРБ поиска спиране на пробива на Водната палата, черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на 2-годишната Севда

Последните данни за разпространяването на ковид в България:

Дни откакто беше оповестено, че и служителите на реда ще бъдат проверявани за алкохол и дрога, тестването към този момент стартира по места. В Бургаско още в понеделник започнаха инспекциите в разнообразни полицейски ръководства. От синдиката на Министерство на вътрешните работи желаеха резултатите от тестванията да бъдат оповестени.

Държавният бюджет за идната година е най-важната тематика, с която би трябвало да се захванат новите депутати в 48-ото Народно събрание. Обединяващото сред всички партии мнение е, че бюджет би трябвало да има, даже и да няма кабинет. Това съобщи Кирил Ананиев от ГЕРБ.

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова уволни Владимир Милушев от поста шеф на Национален парк „ Рила “. Новината заяви самият Милушев във „ Facebook “.

Намериха мъртъв пловдивчанин в Германия, научи  TrafficNews . 26-годишният Рефат Сюлейман е бил в неопределеност от 14 октомври, описаха негови близки. Последно е бил видян в град Дуисбург, където е и работил като чиновник във компания Thyssen Krupp.

31 200 опаковки с общо 378 кг контрабандно пренасяни хранителни добавки за стимулиране на полова мощност задържаха митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас при инспекция на товарен автомобил.

Минимум 850 лв. би трябвало да е минималната работна заплата. Поне 12-13% заложен растеж за бюджетния бранш, а 15% за администрацията. В частния бранш ще желаеме същия растеж на приходите. Това сподели на конференция на синдикатите президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Пловдивчанин е с заплаха за живота след злополука на автомагистрала “Тракия “. Инцидентът е станал през вчерашния ден към 18 часа. Товарен автомобил „ Мерцедес Атего “, ръководен от лидер на 53 години от град Пловдив, откакто е изгубил ръководство се е обърнал сред разграничителните мантинели.

Пловдивските медици от Спешна помощ излязоха на митинг в Пловдив през днешния ден. Той се състоя пред постройката на Областния съвет, където работещите в системата на незабавната здравна помощ показаха декларация с претенции към Министъра на опазването на здравето, която ще бъде връчена на Областния шеф – Ангел Стоев.

Арестуваха 53-годишен мъж за хулигански дейности в постройката на пловдивския бранш „ Български документи за идентичност “. Вчера, в зоната за административно обслужване на жители, той се държал нападателно, отправяйки обиди и хули.

Полицаи от Труд разкриха създатели на взломни обири в две обитаеми места от община „ Марица “. Задържани са трима поданици на село Калековец,  двама от които с криминалистични регистрации. 

Трима пияни водачи са били хванати в границите на акция за няколко часа в Асеновград. При двама от нарушителите дрегерът отчел съществуване на алкохол доста над допустимите стойности. Около 20 ч. нощес в село Избеглии бил видян да се движи „ Фолксваген “ без регистрационни табели. Последвало прекъсването му и инспекция на водача, който се оказал солидно почерпен – над 3 промила.

Филип Янков, наказан за опит за ликвидиране поради секс скандал, не се яви през днешния ден в пловдивския Апелативен съд, където апелира присъдата си, наложена му на първа инстанция. Причината – влошено здравословно положение. В залата не участва и потърпевшият Тодор Ванев, който също  е останал неудовлетворен от първоинстанционното определение и е подал тъжба против наказването.

Сайтът на Българското национално радио - bnr.bg е подложен на хакерска офанзива, съобщаха от радиото. 

19 години затвор получи Орлин Атанасов за жестокото ликвидиране в Сливен през предходната година. Това реши Окръжният съд в града. Присъдата може да се апелира в 15-дневен период. 

Двама 35-годишни мъже са арестувани за двойното ликвидиране, скрито с палеж в София. Мотивът за закононарушението евентуално е бил  обир.

ГЕРБ в Пловдив ще желаят изключителна сесия поради пробива под Водната палата, като една от точките ще е краткотрайно прекъсване на плана. Това оповестиха от пресцентъра, като дадоха и точките, които ще се гледат на сесията:

„ Изправени сме пред неуспех в битката с престъпността и то в народен мащаб ”. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на брифинг.

Тежка черепно-мозъчна контузия е повода за гибелта на 2-годишната Севда, която умря на 16 октомври в УМБАЛ " Свети Георги ", заяви на брифинг Районният прокурор Чавдар Грошев. Днес по делото е постъпила експертна информация, която сочи каква е повода за гибелта. Затова делото ще бъде изпратено по подготвеност на Окръжна прокуратура. Разследването ще продължи по чл.124 от Наказателен кодекс за породена гибел по несъобразителност. 

Всички партии се държат като в предизборна конюнктура и не престават да дават обещание неща, които звучат добре, само че на практика няма по какъв начин да стане. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Заради футболния мач „ Ботев “ (Пловдив) – ЦСКА-София на 19 октомври се вкарва краткотрайна организация на придвижването към стадиона в  „ Коматево “. В същото време стана ясно, че Ботев ще бъде с трима от играчите си, които пропуснаха мача с Пирин. 

Утре е първото съвещание на 48-то Народно заседание и ще бъде определен новият ръководител на Народното събрание.

Представителният тим на Локомотив (Пловдив) гостува на Левски (София) в мач от 15-тия кръг на Първа лига. Двубоят е в събота (22.10) от 19:45ч. на стадион “Виваком Арена – Георги Аспарухов ”.

Районна прокуратура-Пазарджик притегли като обвинен 56- годишният дрогиран водач за подкрепяне на 75 жители на Афганистан да преминат нелегално през страната.

32-годишния Йордан Петков, упрекнат за взимане на заеми за хиляди левове от името на други хора, остава в ареста. Това реши състав на Окръжния съд в Пловдив, който през днешния ден прегледа настояването му за по-лека мярка. Припомняме, че на Петков беше избрана най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", но апелира решението на по-висока инстанция. 

Министър-председателят Гълъб Донев се срещна през днешния ден с президента на Република Армения Вахагн Хачатурян. В рамките на работния им обяд в резиденция „ Бояна “ министър председателят Донев посочи обичайно другарските връзки сред България и Армения, както и дългогодишните исторически и културни връзки сред българския и арменския народ.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна още в първия си мач на тенис шампионата в шведската столица Стокхолм. Българинът загуби с 1:2 (4:6, 6:1, 6:7 (5) сета от Иржи Лехечка от Чехия.

България е изпълнила всички условия за участие в Шенген. Тази констатация беше препортвърдена и от експертната комисия преди месец. Днес и Екологичен потенциал одобри резолюция за участието на България и Румъния в Шенген със смазващо болшинство. Сега въпросът към този момент е политически. България несправдливо толкоз време не е член на шенсгенското пространство. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР