Последните данни на Бюрото за трудова статистика (BLS) в САЩ

...
Последните данни на Бюрото за трудова статистика (BLS) в САЩ
Коментари Харесай

Ето какво показват последните данни за инфлацията в САЩ

Последните данни на Бюрото за трудова статистика (BLS) в Съединени американски щати демонстрират видимо покачване на показателя на потребителските цени (CPI) за февруари, което демонстрира нарастване на инфлацията с 3.2%.

Тази стойност надвишава първичните прогнози и бележи отклоняване от предходната низходяща траектория, като февруарският ритъм надвишава 3.1% през януари, само че спада под 3.4% през декември.

Въпреки неотдавнашното покачване Федералният запас (Фед) продължава да се бори с предизвикването да насочи инфлацията към целевото си ниво от 2%. През миналата година Фед приложи редица нападателни политически ограничения, ориентирани към преодоляване на инфлационния напън.

Тези ограничения включват доста повишение на лихвените проценти за ограничение на търсенето и стабилизиране на цените. Фед чака, че устойчивото понижаване на инфлацията ще бъде сигнал за успеваемостта на неговия метод.

От март 2022 година Фед непрестанно покачва лихвените проценти посредством поредни корекции, вследствие на което референтният лихвен % по федералните фондове доближава целевия диапазон от 5 до 5.25%.

Пазарните наблюдаващи деликатно наблюдават реакциите както на обичайните фондови пазари, по този начин и в пространството на криптовалутите след публикуването на данните за показателя на потребителските цени. Рязкото повишаване на инфлацията съответствува с нарасналата интензивност на крипто пазара, изключително в отговор на неотдавнашното утвърждение на спот Биткойн ETF в Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР