Последните 2 години ни научиха, че всичко може да ни

...
Последните 2 години ни научиха, че всичко може да ни
Коментари Харесай

Glovo Local помага на малкия и среден бизнес да дигитализира продуктите и услугите си в условия на криза

Последните 2 години ни научиха, че всичко може да ни бъде на разположение с един клик - от новините и банкирането, до менюто на ресторанта и коледните дарове.

Огромната част от тези услуги са вероятни с помощта на хората, които са вложили всичко в своите фамилни, дребни или междинни бизнеси. И до момента в който те се пробват да посрещат потребностите на потребителите си и да доближават до повече хора, са изправени пред все по-сложни трудности - пандемия, инфлация, растящи разноски, обща неустановеност.

Затова в този момент Glovo стартира стратегия, с която ще оказва помощ на заведенията за хранене и търговците на дребно В България да цифровизират бизнеса и да развият онлайн каналите си.

е нова стратегия за дребния и междинен бизнес, която дава опция за дигитализиране на артикули и услуги на локалните бизнеси посредством самостоятелни решения, съобразени с техните потребности и цели.

Glovo Local предлага цифрови и оперативни решения за личните канали и магазини на разнообразни бизнеси; профилирани решения, които им оказват помощ да ръководят процесите в своите физически обекти (от разбор на данни до решения за веригите на доставки), както и да развиват бизнеса си посредством маркетингови и рекламни тактики, с които да доближат до нови клиенти.

Glovo Local започва на всички 25 пазара, на които мулти-категорийното приложение оперира. Това е първата сходна стратегия в Европа, Африка и Азия, която дава цялостен пакет от услуги и решения за дребния и междинен бизнес.

„ В България забележителна част от нашите сътрудници са локални търговци, в чийто капацитет мощно имаме вяра. Осъзнаваме ролята, която играем в подпомагането на дигитализацията им и посредством програмата Glovo Local ги слагаме в центъра на нашата тактика. С опциите на Glovo Local можем да им помогнем да доближат до повече клиенти, да ускорят растежа си и да осъществят устойчиви облаги. Така проправяме път за развиване на бизнеса и подтикваме локалната стопанска система.

От изследване, което организирахме неотдавна, разбрахме, че упованията на бизнеса са, че предстоят сложни времена. Половината от дребните и междинни компании в България се борят да бъдат в крайник с изменящите се потребителски привички, а 47% от тях към този момент са в режим на оцеляване. Новите софтуерни благоприятни условия в Glovo Local са създадени за да оказват помощ на тези бизнеси освен да оцелеят в актуалните стопански разтърсвания, само че и да преминат от оцеляване към преуспяване ", разяснява Александър Йорданов, общоприет управител на Glovo България.

39% от заведенията за хранене и търговците на дребно у нас считат, че за клиентите им цифровото прекарване към този момент е по-важно, в сравнение с извършването на покупки на място. Това демонстрира, извършено от Glovo в съдействие с изследователската компания Ipsos в интервала октомври-ноември 2022 година

70% от интервюираните 300 дребни и междинни предприятия (МСП) от хранително-вкусовата индустрия, ресторантьорството и търговията на дребно считат, че подобряването на обслужването на клиентите е най-хубавата инвестиция, която могат да създадат.

Сред задачите на изследването е да разпознава провокациите, пред които са изправени тези бизнеси след пандемията, по какъв начин се оправят с изменящото се потребителско държание и по какъв начин стават по-гъвкави и новаторски в изискванията на висока инфлация, по-ниски потребителски разноски.

Над 60% от интервюираните признават, че пандемията ги е предиздвикала да се вслушват повече в потребителите си.

Основното предизвикателство за 38% от компаниите е достигането до нови клиенти. Повече от половината бизнеси декларират, че в никакъв случай не са вложили в маркетинг. Едва 4 от 10 компании сега влагат в маркетинг, най-вече със спорадични акции в обществените мрежи. Да бъдат в крайник с изменящите се привички на потребителите е главно предизвикателство за половината от участниците в изследването.

Какво е Glovo?

Glovo е новаторско, мултикатегорийно приложение, което свързва потребителите с разнообразни бизнеси и куриери, предлагайки доставки от локални заведения за хранене, супермаркети, магазини и търговски вериги. Целта на Glovo е да даде на всички елементарен достъп до всичко в границите на града и опция за потребителите да се любуват всичко, което желаят, когато желаят и където желаят. Компанията е учредена през 2015 година в Барселона и оперира в 25 страни в Европа, Азия и Африка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР