Последните 14 дни имаме над 30 катастрофи с жертви. На

...
Последните 14 дни имаме над 30 катастрофи с жертви. На
Коментари Харесай

Майка на убито на пътя момче: Депутат ни се изсмя на исканията, друг ни накара да си събличаме тениските с призиви в НС

Последните 14 дни имаме над 30 произшествия с жертви. На фона на митингите, гласовете на фамилиите, изгубили близки в произшествия, останаха заглушени.Петя Иванова, майка на Васко Николов, погубен на пътя, споделя, че виновникът за случилото се е правил систематични нарушавания на пътя. " Няма наказване, което да не е направил. В началото пет фамилии започнахме интензивно да пишем до институциите да се промени Наказателен кодекс, Наказателно-процесуален кодекс и ЗДП. Не може да се качиш пил и дрогиран и да се окаже ликвидиране по несъобразителност. Когато има ликвидиране, не трябва делото да се гледа по съкратената процедура. До през вчерашния ден към този момент сме 34 фамилии, които споделяме тъгата си и си даваме сили. Депутатите ни помолиха да не влизаме с тениските с апели и фотоси. Един от тях даже се изсмя на настояванията ни - народен представител от ГЕРБ ", съобщи тя пред.

По думите ѝ Настимир Ананиев се е изсмял на настояването да се криминализира нарушаване с приложимост на опиати и алкохол, както и надвишаване в пъти над допустимата скорост. " Получихме увещание, че ще ни звъннат от Министерства на правораздаването, само че позвъняване още нямаме. Президентът сподели, че е съпричастен с нас, само че трансферира нещата към правосъдната власт. Всеки трансферира отговорността към другия ", изясни Иванова.Утре ще има митинг в Стара Загора в поддръжка на Християна Стоянова от Чирпан.

Бащата - Николай Николов, уточни, че синът му е имал фантазия да учи в УНСС. " Точно във съдбовния ден той е пътувал за гуми, на връщане е карал според ограничаването. Със 130 км/ч е блъснат сина ми, който умира, а другите двама остават полуинвалиди. Виновникът е систематичен извършител на пътя. Ние сме сред живите мъртви сега ", сподели той през сълзи.

Тонка Стоянова е баба на Ангел Морунов, който също умира при пътен случай. " Причинителят на гибелта на моя внук е ходил до 3-4 клас на учебно заведение и е с 61 нарушавания на ЗДП. След гибелта на внука ми, той има още 26 нарушавания. 2,5 години водих битка най-малко краткотрайно да му бъде отнета шофьорската брошура, тъй като е слабограмотен и нямаше член в закона, който да не е нарушил. Шофьорът е спрял на средата на пътя да лови таралежи, оставил е колата на пътя и е изгасил светлините. Внукът не ги вижда, било е вечер и е бил с малко моторче. Внукът ми след 2 месеца щеше да навърши пълноправие ", описа тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР