Последни проучвания показват, че пълното изключване на мазнините не е

...
Последни проучвания показват, че пълното изключване на мазнините не е
Коментари Харесай

Мазнини, които изгарят мазнини? Да, има такива!

Последни изследвания демонстрират, че цялостното изключване на мазнините не е ключът към отслабването и че това е безспорен мит.

Наред с протеините и въглехидратите, мазнините са значимо хранително вещество, належащо за естественото действие на организма. Има разнообразни типове мазнини и, несъмнено, не всички са потребни.

Най-полезната лой измежду тях е зехтинът екстра върджин. Той е богат на омега-3 и омега-6 мастни киселини, витамини А и Е, както и доста други детайли, основни за положителното положение на кожата, здравето на сърцето и други Високото наличие на антиоксиданти пък обезпечава надеждна отбрана от свободните радикали, което забавя процеса на стареене.

 Мазнини, които изгарят мазнини? Да, има такива!

Но по какъв начин зехтинът оказва помощ на отслабването?

Макар че зехтинът е чиста лой, той спада към така наречен “полезни мазнини “. В него се съдържат мононенаситени мастни киселини, с които елементарно се поддържа едно тегло, а постоянно то даже се и понижава, защото изследванията сочат, че този тип мазнини възстановяват доста процеси в нашето тяло, което пък от своя страна благоприятства отслабването.

 Мазнини, които изгарят мазнини? Да, има такива!

Също по този начин, зехтинът е източник на триглицериди със междинна верига (МСТ), които оказват помощ мастните киселини се усвояват бързо, да се трансфорат в сила и кетони. Лесното разграждане в организма има превъзходен резултат върху метаболизма. А щом тялото употребява МСТ като гориво, то не съхранява питателните субстанции в телесните мазнини.

Тъй като е висококалоричен артикул, зехтинът засища организма за дълго време и не изпитвате апетит. Така рискът от това да прекалите с храната се понижава. Затова, дами, прибавяйте постоянно зехтин към рибата, месото и даже в зеленчуците като дресинг за летните ви, свежи салати.

 Мазнини, които изгарят мазнини? Да, има такива!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР