Последната вълна на COVID-19 в Гърция е най-заразната досега, каза

...
Последната вълна на COVID-19 в Гърция е най-заразната досега, каза
Коментари Харесай

Последната вълна на COVID в Гърция е най-заразната досега

Последната вълна на COVID-19 в Гърция е " най-заразната до момента ", сподели професорът по пулмология Никос Дзанакис, представен от в. " Катимерини ".

Реалният брой на случаите не е 15 000-20 000, а сред 30 000 и 50 000 ", сподели той пред Open TV нощес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Дзанакис означи, че подвариантът BA.5 на разновидността Омикрон се предава с извънредно бързи темпове и има съществени признаци, макар че това не провокира доста огромна паника.

Притеснени сме от повторните инфекции, които се следят при някои пациенти, сподели той.

Дзанакис предвижда, че сегашната вълна ще доближи своя пик в края на юли и броят на случаите ще понижава доста постепенно.

Ние обаче се притесняваме от появяването на нов вид. В края на септември може да ни чака неприятна изненада, сподели той.

Ние не сме в края на пандемията. SARS-CoV-2 продължава да се развива и за жалост това е нещо, което не можем да предвидим и направляваме, сподели доктор Йоргос Папас той пред организация АНА-МПА.

Той също по този начин означи, че бустерните дози ваксина понижават вероятността от наново заразяване и покачват имунната отбрана против риска от тежко протичане на заболяването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР