Последната репетиция на Софийската филхармония преди тазгодишното Коледно матине се

...
Последната репетиция на Софийската филхармония преди тазгодишното Коледно матине се
Коментари Харесай

Усилена подготовка преди коледното матине в Софийската филхармония

Последната подготовка на Софийската филхармония преди тазгодишното Коледно матине се организира през днешния ден. Концертът, който БНТ2 ще излъчи директно в програмата си, ще бъде на 25 декември от 11 часа в зала „ България “. В него за първи път ще вземе присъединяване и Детският филхармоничен хор.


Тази година в програмата на Коледното матине са включени няколко разновидността на песента „ Аве Мария “от разнообразни композитори. Произведения на Чайковски, Шуберт, Лехар, и едни от най-популярните коледни песни, изпълнени под палката на диригента Найден Тодоров, също ще зарадват публиката.
Найден Тодоров, диригент, Директор на Софийската филхармония: За мен персонално Коледа е един празник и на фамилията и на обич и взехме решение да използваме такива творби в концерта, с цел да създадем на хората чувството за подобен тип празник. Постарали сме се за всеки един човек, който вижда себе си в този празник, да има по нещо.
Солисти на концерта са Еделина Кънева и Михаил Михайлов.
Еделина Кънева, оперна певица: Това, което аз би трябвало да изпея, е Аве Мария. Ще пея оперетната песен, която е на Лехар " Моите устни целуват с плам " е българският превод. Аз ще я изпея на български, с цел да могат всички хора да схванат какво желая да им кажа в коледната заран. Найден Тодоров, диригент, Директор на Софийската филхармония: Най-накрая се появява " Бъдещето " - а точно Детският филхармоничен хор. Те ще изпеят едни от на-популярните коледни песни. За край - " Тиха нощ, свята нощ ".
Репетициите за Коледното матине вървят с цялостна мощ, макар почивния ден. А музикантите споделят, че за хората, които обичат музиката, тя не е работа, а наслаждение.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР