Последиците от Брекзит - както за Обединеното кралство, така и

...
Последиците от Брекзит - както за Обединеното кралство, така и
Коментари Харесай

Предложение на комисия в ЕП: След Брекзит гражданите на Великобритания без виза за пътувания до 90 дни

Последиците от Брекзит - както за Обединеното кралство, по този начин и за Европейския съюз - ще бъдат обилни. Парламентарната комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи обаче утвърди нови правила за даването на жители на Обединеното кралство на безвизови пътувания до Европейски Съюз, което ще улесни придвижването от и до Обединеното кралство, заяви пресслужбата на Европейската национална партия.

Благодарение на тези нови правила жителите на Обединеното кралство няма да имат потребност от виза, когато пътуват до Шенгенското пространство за краткосрочно престояване до 90 дни във всеки 180-дневен интервал. При подписване на съглашение преди 29 март, тези правила ще стартират да се ползват в края на преходния интервал.

Ако Обединеното кралство обаче напусне Европейски Съюз без съглашение, тези правила ще влязат в деяние от 30 март.

Въпросните правила ще се ползват и за жителите на Европейски Съюз от 27-те страни членки, които пътуват до Обединеното кралство за краткосрочни престои за туристически и бизнес цели.

Евродепутатът Пал Чаки, представител на Групата на ЕНП за отчета, сподели: "Знаем, че последствията от Брекзит няма да бъдат от най-лесните както за жителите на Обединеното кралство, по този начин и за жителите на Европейски Съюз, които имат връзки с Англия. Ето за какво приехме тези нови правила. Те ще улеснят живота на тези, които пътуват до Обединеното кралство, както и на жителите на Обединеното кралство, които пътуват до страните членки на Европейски Съюз. Европейският съюз се приготвя за всяка опция - Обединеното кралство напуща Европейски Съюз със или без съглашение - и прави по този начин, че това да има допустимо минимум влияние върху жителите на Европейски Съюз и Англия. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР