Последен ден от кампанията – каква е равносметката?Цял живот живея

...
Последен ден от кампанията – каква е равносметката?Цял живот живея
Коментари Харесай

Стоян Стоев: Сандански е кауза, която ни обединява

Последен ден от акцията – каква е равносметката?

Цял живот пребивавам в община Сандански. Много от хората познава, доста от диалозите са водени през годините и са оформяли това решение да се опитам да трансформира нещо за нашето си място. Кампанията обаче е доста характерно време – за към 30 дни се срещнах с няколко хиляди индивида. Говорим за бъдещето и за жалост е навсякъде чувството за пропуснатите благоприятни условия през последните 4 години.

Това и желаеме да променим. Защото, който и да е кмет, за един мандат ще се случи най-малко нещичко. Трябва да спрем обаче да се задоволяваме с посредственото, тъй като Сандански е знак. Ние би трябвало да сме образец за другите и да работим по изцяло друг метод. Защото с години повтаряме едни и същи неточности и чакаме от тях да произлезе различен резултат. А истината е, че Сандански може доста повече.

Избройте 5 най-приоритетни неща, които ще извършите в случай че станете кмет?
Много е мъчно да се огранича до 5, тъй като във всеки бранш има доста насъбрани проблеми и съществено закъснение. Сред най-големите проблеми на града са ВиК повредите и паркирането – за решаването и на двете са нужни обилни средства и време. Затова и желаеме да променим метода – да имаме явен разбор и да приоритизираме, тъй че всеки лев да се влага оптимално дейно. Трябва един път вечно да защитим парка на Сандански и да не допуснем строителство в него, тъй като през последните 4 години започва следващия план за първокласни къщички на самите му граници.

Всъщност нашите управници доста комфортно си затварят очите и работят единствено по документи – внезапно се оказва, че парцели, които всички хора в Сандански одобряваме за част от парка, се оказват писмено отвън него. Затова би трябвало да сложим завършек на тази машинация като се очертаят границите на парка и нормативно се забрани строителството в него. Изграждане на закрит плувен басейн и поредна работа за спорта е основна.

Разбира се и доста по-добра работа в туризма, тъй като колкото повече туристи имаме, толкоз повече приходи ще идват. А това значи и повече средства за планове във всички обитаеми места. И това в действителност е доста значим приоритет, тъй като Сандански не е единствено общинския център. Имаме доста живи села и би трябвало да ги пазим и развиваме. Станах ли 5 тъй като мога да изброя най-малко още 55 извънредно предпочитани дейности за бъдещия кмет.

В дни на разделяне преимущество или пасив е да сте претендент на ГЕРБ?

Изборът е мажоритарен и аз се надявам хората да гласоподават за персона. Въобще ние непрекъснато си намираме нови и нови аргументи да се разделяме. А в действителност има една огромна тематика, която ни сплотява – Сандански. Това е моето място, в което съм роден и където желая да отгледам децата си. Питате ме за партията и ще ви отговоря почтено – за мен това е въпрос на поредност. Преди години, когато се създаваше ГЕРБ и когато имаше опашка от искащи да се показват като най-големите поддръжници на партията, бях поканен да бъда общински координатор в Сандански.

Имаше доста, доста хора, които желаеха да бъдат на моето място. Тогава се откриваха огромни благоприятни условия за реализация в политиката. Мен обаче не ме блазнеше нищо от това. Исках да се осъществявам сполучливо в частния бизнес, да реализирам повече и да се развъртвам професионално. Затова самичък се отдръпнах от политиката. Мога да кажа, че през 2007 година си потеглих оттова където всеки искаше да бъде. А през 2019 година отидох там, където никой не искаше да бъде. Защото ГЕРБ тъкмо бяха изгубили изборите за кмет, а всички симпатизанти безусловно бяха преследвани – уволнявани, набеждавани и какво ли не. Тогава аз одобрих да бъда общински координатор с ясната цел – да се приготвя и да се кандидатирам за кмет. Да употребявам времето да подготвим планове и да влезем с в действителност летящ старт. Вярвам, че човек би трябвало да бъде кардинален и пореден и не одобрявам шмекеруването на дребно на политиците – предприемчив комитет, промяна на партията според на къде духа вятъра. Това не е за мен.

Как закривате акцията си?
Отказах предложенията да вършим концерти или други лъскави мероприятия. Ние имаме един диалог – за бъдещето на Сандански. Опитах се да го проведа с оптимално доста хора и през днешния ден продължаваме както и до в този момент – срещи и разисквания за това, което не е направено и за това, което можем да променим. Формално ще закрием акцията ни след нейния край – в събота, по традиция след празника на Свети Димитър се прави огромен курбан за здраве при с. Ковачево. За мен това е разумното – започнахме от църквата Св. Георги в Сандански и приключваме с курбан за здраве при параклиса на Св. Димитър. Аз съм религиозен човек и считам, че има мощна символика, че този месец в персонален е проект е белязан от светците, които се изобразяват най-често в победоносна борба. Надявам се да реализираме победа – само че не за мен или екипа ми, а за Сандански и за по-доброто му бъдеще.

Предизборна обява. пазаруването и продаването на гласове е закононарушение



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР