Посланиците от Европейския съюз единодушно одобриха военна тренировъчна мисия за

...
Посланиците от Европейския съюз единодушно одобриха военна тренировъчна мисия за
Коментари Харесай

Посланиците от ЕС одобриха мисия за обучение на 15 000 украински военни

Посланиците от Европейския съюз единомислещо утвърдиха военна подготвителна задача за към 15 000 бойци от въоръжените сили на Украйна, обявиха през днешния ден дипломати, представени от ДПА.

Решението, взето от посланиците на 27-те страни от Европейски Съюз, би трябвало да бъде публично утвърдено от външните министри на страните членки в понеделник в Люксембург, съобщи Българска телеграфна агенция.

През август висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел изрече концепцията за нова самодейност за образование на украински военни.

Според предходни изказване задачата би могла да включва образование в сфери като логистика и отбрана от нуклеарни, биологични и химически оръжия.

Предвижда се задачата в началото да продължи две години, а образованието да се организира в страни от Европейски Съюз като Полша и Германия. Според източници от Европейски Съюз Германия може да тренира до 5000 украински бойци в идните месеци.

Някои страни от съюза към този момент образоват украински военни въз основа на национални съглашения.

Цел на задачата на Европейски Съюз е също по този начин координацията на другите действия за образование, предоставяни на Украйна от обособени страни от блока.

Досега Европейски Съюз поддържа украинската войска, като финансира оръжейни доставки. Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари, са събрани 2,5 милиарда евро за военна помощ за Украйна посредством бюджетен механизъм на Европейски Съюз, наименуван Европейски инструмент за мир.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР