Посланиците от ЕС дадоха мандат на Европейския съвет да започне

...
Посланиците от ЕС дадоха мандат на Европейския съвет да започне
Коментари Харесай

ЕС с ключово решение за Северен поток 2

Посланиците от Европейски Съюз дадоха мандат на Европейския съвет да стартира договаряния с Парламента и Комисията за промени в газовата инструкция на Европейски Съюз. Промените целят да дават повече гаранции на Брюксел, че европейските правила се съблюдават, когато става въпрос за газопроводи, част от които са отвън територията на Евросъюза. Промените ще обиден директно строителството и употребата на газопровода " Северен поток " 2, който се построява от съветския холдинг " Газпром " и ще транспортира газ от Русия към Германия.

Франция и Германия предложиха на сътрудниците си от Европейския съюз компромис за приемането на нови правила за преноса на газ без да блокират плана за газопровод " Северен поток 2 ", изграждан от съветския холдинг " Газпром ". Това заяви Франс прес, като се базира на документ, от който е получила копие.

Компромисът планува отговорността за използването на европейските правила за газопроводите с трети страни като Русия да носят страните от Европейски Съюз, където е първата връзка с европейската мрежа. В случая със " Северен поток 2 ", който сега се построява, това е Германия.

Текстът е бил връчен на посланиците на страните членки в Брюксел. Ако бъде признат, ще бъде избегната рецесия сред Париж и Берлин, и Франция ще може да даде утвърждението си за приемането на новите европейски правила за транспорт на газ.
 Политическият спор за Политическият спор за "Северен поток " 2 ескалира
Политическият спор за газопровода "Северен поток " 2 ескалира. От 8 години Германия получава газ непосредствено от Русия през "Северен поток 1 " и същото тряб...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР