Посланиците на страните-членки постигнаха споразумение за налагането на осми пакет

...
Посланиците на страните-членки постигнаха споразумение за налагането на осми пакет
Коментари Харесай

Страните от ЕС постигнаха съгласие за осмия пакет санкции срещу Русия

Посланиците на страните-членки реализираха съглашение за налагането на осми пакет наказания против Русия поради войната в Украйна, в това число таван на цените за продажбите на съветски нефт, съгласно европейски дипломати, представени от европейската редакция на Politico .

Пакетът беше препоръчан от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предходната седмица, откакто съветският президент заплаши да употребява нуклеарни оръжия и активизира стотици хиляди резервисти.

Редица страни от Европейски Съюз показаха угриженост по отношение на новите ограничения, изключително по отношение на тавана на цената на петрола и към този момент отхвърлените ограничавания в областта на нуклеарната енергетика.

" Движихме се бързо и уверено “, съобщи Фон дер Лайен в сряда. " Ние в никакъв случай няма да приемем подправените референдуми на Путин, нито каквато и да е анексия в Украйна. Решени сме да продължим да караме Кремъл да заплаща “.

Откакто нашествието стартира през февруари, военният сандък на Кремъл набъбна с десетки милиарди евро от продажби на изкопаеми горива в Европа, макар че държавните управления на Европейски Съюз поставят големи старания да лимитират зависимостта си от съветската сила, отбелязва медията.

Забраната за множеството импорт на недопечен нефт от Русия ще влезе в действие през декември, а последният проект за наказания се основава на тези ограничения. Вносът на въглища към този момент е прекратен, а доставките на газ от Русия за Европа са съществено прекратени - първо посредством други ограничения, а по-късно от саботажа на двата подводни газопровода " Северен поток ".

За европейските водачи задачата беше да намерят нови способи за ограничение на приходите на Москва от сила, като в същото време заобикалят риска от дефицит, скок на цените и евентуални спирания на тока тази зима.

Схемата на договорката от вторник беше контрактувана на среща на посланици, които по-късно утвърдиха проектозаконовия текст в сряда, разкриха дипломати, говорейки при изискване за анонимност, защото полемиките са били частни.

Мерките обезпечават правното съображение за тавана на цените, който беше авансово контрактуван от страните от Г-7. Все още няма решение по отношение на действителната цена или ценовия диапазон на бъдещата горна граница, макар че Съединени американски щати допускат, че това ще стане след седмици.

Малта, Гърция и Кипър, чиито танкерни флотилии транспортират множеството съветски нефт, бяха обезпокоени от въздействието на горната граница върху цените на петрола върху техните морски промишлености. Това докара до някои отстъпки към тези страни, съгласно черновата на текста от понеделник, забелязана от POLITICO.

Например планът загатва система за мониторинг от страна на Комисията, която ще прави оценка практиките за заобикаляне, като да вземем за пример промяната на флага на плавателни съдове. Ако Комисията откри " забележителна загуба на бизнес “ заради тези укриващи практики, тя ще " предложи ограничения за намаляване “ на въздействието на тези техники за отбягване на мярката за таван на цените.

Пакетът също има за цел да удари съветската стоманодобивна промишленост и да лиши армията на Кремъл от основни технологии. Той включва повече ограничения против лица, подпомагащи военните старания на съветския президент Владимир Путин. Той също по този начин не разрешава на жители на Европейски Съюз да вземат участие в управителните препоръки на съветски държавни предприятия.

Приемането на нови наказания против Русия не е елементарно. Унгария, да вземем за пример, поведе опозицията на проектите за цялостна възбрана на вноса на съветски нефт, като задържа процеса със седмици, до момента в който не обезпечи изключения за личните си потребности от доставки.

Като се имат поради напрежението и компликациите в предишното, някои дипломати останаха внимателни даже откакто във вторник беше реализирано устно съглашение в залата.

Посланиците в Европейски Съюз желаеха да реализират съглашение по пакета от наказания най-късно до сряда. Те не желаеха вътрешните полемики по тематиката да засенчат срещите на европейските водачи, които се организират в Прага в четвъртък и петък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР