Посланикът ни в САЩ - Георги Панайотов, пусна следното на

...
Посланикът ни в САЩ - Георги Панайотов, пусна следното на
Коментари Харесай

Посланикът ни в САЩ с уникална история за библиотека, накрая "сипа" на Максим Генчев за филма "Ботев"

Посланикът ни в Съединени американски щати - Георги Панайотов, пусна следното на страницата си във Facebook. Историята е доста забавна, а завършекът - назидателен:

Библиотеката на Конгреса на Съединени американски щати е най-голямата библиотека в света. Основана през 1800 година, разполага със 173 милиона заглавия. Красиво здание със забележителна архитектура.

И в този момент внимание - жителите имат свободен достъп до библиотеката, само че нейната съществена функционалност е да прави изследвания по запитвания на членове на Конгреса!

Което за следващ път потвърждава, че държавното ръководство е сполучливо, в случай че се основава на знанието и мъдростта. А те се намират в книгите!

Просперитет и сигурност за нацията не се реализират с тарикатлък, полуграмотност и дебелащина или пък като крадеш от тази нация. Не става и с двуличие - да приказваш едно, а да правиш противоположното! Става като знаеш, като можеш и като не играеш игрички в интерес на зли непознати сили, а защитаваш правила и принадлежността на България към свободния свят.

Публикувам дарения, направени на Библиотеката на Конгреса от Тодор Плочев (1889-1957), измежду които “Рибен буквар ” на Петър Берон от 1824 година, “Извод от физика ” на Найден Геров от 1849 година, “Български вероизповеден въпрос ” на Г. С. Раковски от 1864 година, “Ръководство по какъв начин се водят търговски книги ” от братя Караминкови от 1859 година

Библиотеката е абонирана за всички международни периодически издания и както се вижда получава в това число вестниците “Комунистическо дело ”, “Аз буки ”, “Русия през днешния ден ” и “Еврейски новини ”. И цялата останала българска периодика, несъмнено.

И да, след всички мнения, бях задължен да си пусна кино лентата “Ботев ”. Няма да го пусна на сина си, тъй като го изучавам да не обръща внимание на ментета.

За доста години!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР