Посланикът на САЩ в Сърбия Кристофър Хил заяви, че посланиците

...
Посланикът на САЩ в Сърбия Кристофър Хил заяви, че посланиците
Коментари Харесай

Ситуацията в северно Косово е много опасна

Посланикът на Съединени американски щати в Сърбия Кристофър Хил съобщи, че посланиците от Петорката (САЩ, Франция, Германия, Италия, Великобритания) считат, че обстановката в северната част на Косово е доста рискова и че ще са нужни спомагателни старания, с цел да се стигне до повода за цялата обстановка, заяви сръбската телевизия РТС.

„ Това е трагично събитие и ние всички би трябвало да осъдим убийството на член на косовската полиция. Разбира се, постоянно съжаляваме за загубата на живот, само че е значимо да имаме поради, че би трябвало да продължим с политическия развой. Мисля, че протичат процеси как  по-нататък  да се насърчи разговорът “, сподели Хил пред кореспонденти на обществения спор " Променената геополитическа конюнктура и провокации пред интернационалния юридически ред “, проведен от Съвета за стратегически политики в съдействие с посолството на България.

Помолен от публицист да разяснява срещата на посланиците от петте страни и по какъв начин вижда обстановката в Косово, Хил акцентира, че може да каже, че обстановката се третира доста съществено и че се водят голям брой полемики и диалози за това какви са идващите стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати. 

" Дипломатическият развой би трябвало да бъде засилен през идващите дни и седмици “, сподели Хил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР