Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан напусна поста си

...
Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан напусна поста си
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан ненадейно си замина

Посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан напусна поста си в Москва, без да е известно кой ще заеме неговото място и без предизвестие.

В съобщение на посолството на Съединени американски щати в Русия, представено от „ Свободна Европа “  се споделя, че Съливан е завършил работата си на дипломат и в неделя е напуснал страната. Досега не е имало известия за идно довеждане докрай на мандата му, нито за негово планувано тръгване.

Ден по-рано Джон Съливан се поклони пред тленните остатъци на Михаил Горбачов в Москва. До идването на нов дипломат е назначен краткотрайно изпълняващ длъжността на Джон Съливан - Елибет Рууд. Това, че Съединени американски щати чакат назначението на нов дипломат в Москва, значи, че към този момент Вашингтон не планува намаление на равнището на дипломатическите връзки сред двете страни.

Джон Съливан е дипломат в Русия от 2019 година Той заема поста в миг когато връзките сред двете страни са на най-ниското равнище от десетилетия. В изявление за Ройтерс от тази година Джон Съливан си спомня, че когато е дошъл в Москва, " всичко беше доста зле, само че след това стана още по-зле ". През април 2021 Съливан краткотрайно беше напуснал Москва след изостряне на връзките, само че се върна назад през юни след срещата на президентите Путин и Байдън в Женева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР