Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман подаде оставка от

...
Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман подаде оставка от
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Русия неочаквано подаде оставка, Путин знаел

Посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Хънтсман подаде оставка от длъжността, която заемаше от 2017 година, заяви в. ”Солт Лейк трибюн ”, цитирайки писмото му до президента Доналд Тръмп, съобщи ДПА.
Според някои клюки Хънтсман обмисля да се кандидатира за губернатор на Юта, където преди този момент е бил на държавна служба и се радва на висока известност.

" За мен е чест, че ми оказахте доверието да съм дипломат на Съединени американски щати в Русия в този исторически тежък интервал в двустранните връзки ", написа Хънтсман в писмото си до Тръмп.

Републиканецът Хънтсман изначало подлагаше на критика Тръмп по време на акцията за президентските избори от 2016 година, само че след успеха на Тръмп стана негов бранител, отбелязва ДПА.

Бизнесменът Хънтсман е бил дипломат в Сингапур при ръководството на Бил Клинтън и в Китай при ръководството на Барак Обама, и двамата демократи. Той несполучливо се кандидатира за президент през 2012 година

През уикенда Си Ен Ен заяви, че Тръмп и съветският президент Владимир Путин са разискали промяната на Хънтсман в телефонен диалог, който публично беше във връзка пожарите в Сибир, напомня ДПА.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР