Посланикът на САЩ в Израел разкритикува остро коментарите на палестинския

...
Посланикът на САЩ в Израел разкритикува остро коментарите на палестинския
Коментари Харесай

Коментарите на Абас за евреите са ново дъно, хока го посланикът на САЩ в Израел

Посланикът на Съединени американски щати в Израел разкритикува остро мненията на палестинския президент Махмуд Абас по отношение на аргументите за антисемитизма в Европа през XX век, определяйки ги като " ново дъно " и упрекна палестинците за несполучливите опити за реализиране на мир, оповестява " Асошиейтед прес ".

В разхвърляни мнения, които бяха част от продължителна тирада пред Народното събрание на Палестинската автономност, Абас акцентира, че " обществената функционалност " на евреите, в това число лихварството, е провокирала враждебността към тях в Европа, цитирайки книги от еврейски създатели. Той сподели също по този начин, че Израел бил европейски колониален план, изтъквайки " историята ни споделя, че няма съображение за еврейска татковина ".

" Абу Мазен (Махмуд Абас) удари ново дъно ", написа в " Туитър " дипломат Дейвид Фридман, наричайки Абас с прякора му. " Към всички, които считат, че Израел е повода да нямаме мир, помислете още веднъж ", добави той.

Специалният делегат на американския президент Доналд Тръмп за интернационалните договаряния Джейсън Гринблат също отговори на мненията, наричайки ги " доста наскърбяващи и извънредно обезсърчаващи ".

Думите на Абас също по този начин възмутиха израелците. Израелският министър на образованието Нафтали Бенет акцентира, че Абас " цялостни главите на идващото потомство с отровата на антисемитизма ".

Реториката отразява възходящото напрежение сред палестинците и администрацията на Тръмп. Отношенията се обтегнаха, откогато Тръмп призна в края на предходната година Йерусалим за столица на Израел, като накара палестинците да прекратят контактите с американската администрация.

Фридман и Абас са влизали в разногласия и преди. През март Абас назова Фридман " кучи наследник " в гневна дрънканица. Фридман загатна, че мненията са антисемитски. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР