Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел има намерение да

...
Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел има намерение да
Коментари Харесай

Досегашният шеф на US-разузнаването напуска и като посланик в Берлин

Посланикът на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел има желание да подаде оставка, оповестява БГНЕС, като се базира на „ Дойче веле ”.

Дипломатът имал желание да напусне дипломатическия си пост в Берлин в околните седмици. На негово място краткотрайно може да застане заместничката му в задачата Робин Куинвил, която от 2015 до 2017 година е началник на отдела за Западна Европа в Държавния департамент.

В средата на февруари президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назначи Гренел за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на националното разузнаване.

Преди три дни за началник на американското разузнаване беше назначен Джон Ратклиф.

Засега не се оповестява нищо за бъдещата работа на Гренел. Според „ Ди Велт ” оставката му като дипломат „ не е напълно непредвидена ”. Възможно е той да стане част от предизборния екип на Доналд Тръмп.

Ричард Гренел е дипломат на Съединени американски щати в Германия от май 2018 година Той нееднократно беше подложен на критика поради внезапните си изявления във връзка с държавното управление в Берлин, като изказванията му постоянно бяха посрещани с отвращение в политическите среди. Той прави и няколко остри изявления за " Северен поток 2 ".

БГНЕС напомня, че през октомври 2019 година Ричард Гренел беше назначен за специфичен представител на Съединени американски щати за договарянията сред Сърбия и Косово.

Сенатор републиканец от Тексас поема американското разузнаване

Сенатът на Съединени американски щати утвърди избора на тексаския републиканец Джон Ратклиф за шеф на американското разузнаване, заяви преди дни " Свободна Европа ".

Номинацията на Ратклиф беше утвърдена с 49 гласа от републиканците против 44 от демократите. Той е член на Камарата на представителите на Съединени американски щати и за първи път беше определен за поста от Тръмп още предходната година, само че се отдръпна, откакто някои републиканци се усъмниха в опита му. Американският президент обаче го номинира още веднъж през февруари и този път Ратклиф съумя да събере нужната му поддръжка.

По време на чуването си той съобщи, че съгласно него Русия се е намесила в президентските избори през 2016 година – теза, която постоянно е отхвърляна от Тръмп. По този мотив Ратклиф заявява, че би уведомил президента за изводи на разследващата общественост, даже в случай че знае, че той не е склонен с тях и може да го уволни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР