Посланикът на Руската федерация в Букурещ Валерий Кузмин беше извикан

...
Посланикът на Руската федерация в Букурещ Валерий Кузмин беше извикан
Коментари Харесай

Руският посланик в Букурещ бе привикан за обяснения заради обидна публикация

Посланикът на Руската федерация в Букурещ Валерий Кузмин беше извикан в румънското министерство на външните работи, с цел да даде пояснения по отношение на обидна обява по адрес на румънския кралски двор, съобщи телевизия “Диджи24 “, представена от уеб страницата на “Сега “.

В обява във Facebook страницата на съветското посолство в Букурещ от 22 ноември румънският кралски двор е упрекнат в " исторически уплахи ". Пазителката на кралската корона принцеса Маргарета е наречена в текста " госпожа Маргарета ". За нея посолството твърди, че популяризира погрешни информации.

В обявата се споделя:

" В духа на най-тежките исторически уплахи, култивирани още по време на " Старото кралство " и неотстъпващи с нищо от стандартите на западната мейнстрийм промишленост, която основава подправени вести, Пазителката на короната реши да опитва " мантията на геополитически пълководец ", който се грижи за сигурността и благоденствието освен на личната си страна, само че и минимум на половината от Евразия и цялото евроатлантическо пространство.

За страдание, спрямо грандиозността на проекта препоръчаните изводи и предписания се оказаха мъчително примитиви и елементарно разпознаваеми ", се показва в обявата. В текста се отбелязва, че Русия изрично е била показана като единствения провинен за всички несгоди и проблеми и че всички тези изказвания се базират на " подправените вести, които натовската агитация всекидневно инфилтрира в съзнанието на хората ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР