Посланикът на Република Кипър в България Ставрос Августидис бе удостоен

...
Посланикът на Република Кипър в България Ставрос Августидис бе удостоен
Коментари Харесай

С орден Мадарски конник отличиха посланика на Р Кипър Ставрос Августидис

Посланикът на Република Кипър в България Ставрос Августидис бе почетен с медал " Мадарски конник " първа степен от президента Румен Радев, оповестиха от администрацията на президента.

" Това отличие е самопризнание и на връзката, която България отдава на връзката си с Република Кипър ", съобщи президентът по време на церемонията. Президентът посочи, че в границите на този пълностоен 4-годишен мандат са се развивали връзки на най-високо политическо равнище . Изграждаха се връзки на другарство и добросъседство и взаимно доверие сред нашите два народа, съобщи Радев.

Президентът изреди, че са подписани значими спогодби, високо ценени в България . Това са значимата за нас конвенция сред МТСП (на България) и Министерството на труда и обществените действия за изискванията и отбрана на трудовите права. Подписано е съглашение сред Национален осигурителен институт на България и националната дирекция на Кипър.

" Посланик Августидис е тъничък ценител на софийските исторически забележителности . Те му дадоха в допълнение ентусиазъм за разрастване на неговия креативен гений. Картините му са впечатляващи, изложбите бяха отдадени за щедрост в помощ на българските деца ", съобщи българският държавен глава за гения на кипърския посланик.

Държавният глава открои персоналния принос на дипломат Августидис за мощния подтик в развиването на двустранните търговско-икономически връзки и в региона на енергетиката .

Посланик Августидис благодари на президента Румен Радев за връчения медал и акцентира, че за Кипър, България е другар и стратегически сътрудник . " Имаме общи цели, общи задания, общи очаквания. Много е значимо да развиваме връзките сред елементарните хора и да им даваме нова сила ", сподели дипломат Ставрос Августидис и добави, че България ще остане вечно в сърцето му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР