Посланикът на Афганистан в София Мохаммад Сайфи заяви, че моментът

...
Посланикът на Афганистан в София Мохаммад Сайфи заяви, че моментът
Коментари Харесай

Посланикът на Афганистан в София: Бежанският поток към България ще се засили

Посланикът на Афганистан в София Мохаммад Сайфи съобщи, че моментът за изтеглянето на интернационалния контингент не е бил подобаващ, а напускането на президента Ашраф Гани е основало властови вакуум.

" Бежанският поток към България ще се ускори ", сподели още той в изявление за Българска национална телевизия. Според него обаче това към този момент няма да са стопански, а политически мигранти.
 Бойко Рашков не изключва спомагателни сили по границата при засилен мигрантски поток Бойко Рашков не изключва спомагателни сили по границата при засилен мигрантски поток
Не е изключено към границата да бъдат ориентирани спомагателни сили за удържане на напън от мигрантите. Това съобщи след Консултативния с...

" Надяваме се, че няма да се върнем в тези времена, преди 20 години. Ще се постараем, още сме живи, борим се. Младите афганистанци Особено дамите и младите девойки, не желаят бурки, не желаят да се стоят затворени по домовете си. Ние към този момент не сме тези хора от преди 20 години. Вече знаем какво е народна власт, какво е независимост. Никой, нито талибаните, нито който и да било, ще ни върне обратно ", сподели още той.

" Но аз съм уверен, че след този миг, след през вчерашния ден ще има милиони, към Запада, България и целия свят. За страдание ", уточни посланикът.

" Нашият народ не желае самун, не желае О2, желае единствено независимост. Свобода без война ", сподели още той.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР