"Посланието ми е да харчим повече за отбрана, защото жестоката

...
"Посланието ми е да харчим повече за отбрана, защото жестоката
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО със стряскащо предупреждение


"Посланието ми е да харчим повече за защита, тъй като жестоката реалност е, че живеем в рисков свят ", това съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в чуване пред комисията на Европейския парламент по външни работи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ако Украйна загуби войната, опасността е за нас, ставаме още по-уязвими на съветската експанзия. След събитията в Буча, да не се реагира опонира на моето схващане какво е съседството и другарството с Украйна. Да, това има цена, само че да не се работи и да оставим тази свирепост да продължи и да я насърчаваме, е по-скъпо, заключи той.

Дори да не подкрепяте морално Украйна, поддръжката (за Киев) е в полза на вашата сигурност. Това има цена, в това число с последствията от наложените наказания. Иначе по-късно цената ще бъде по-голяма. Ние плащаме с пари, а украинците всеки ден заплащат с живота си. Да спрем да се оплакваме, прикани Столтенберг пред евродепутатите.

НАТО не е част от войната в Украйна, поддържаме Киев, без да участваме директно в боевете, още веднъж разясни той. Никой не може да планува по кое време войната ще свърши, само че колкото повече поддръжка осигуряваме на Киев, толкоз повече пораства вероятността тя да завърши при допустими за украинската страна условия, добави Столтенберг. Наше обвързване е да оказваме помощ за самоотбраната на украинците, добави генералният секретар.

Той означи, че 42 хиляди съюзнически бойци са под директното командване на алианса в Източна Европа. Столтенберг уточни, че съюзните сили за бързо реагиране следващата година се чака да доближат над 300 хиляди бойци, подготвени в къси периоди да бъдат изпратени по източния фланг.

Общото сред Европейски Съюз и НАТО е от ден на ден, съобщи Столтенберг. По неговите думи сигурността е най-важна в интернационалните търговски връзки. Генералният секретар даде образец с опита на Китай "да овладее " далекосъобщителните мрежи от пето потомство (5G). Притеснени сме от съветското и китайското наличие на Западните Балкани, уточни генералният секретар.

По неговите думи няма спомагателни сделки по съглашението, довело до отдръпване на възраженията на Турция против приемането на Швеция и Финландия в НАТО. Столтенберг посочи, че за Грузия съдружниците не са единомислещи дали е време за предприемане на по-нататъшни стъпки по пътя на страната към алианса.

Много години работих за разговор с Русия и имам вяра, че би трябвало да се стремим към по-добри връзки, съобщи Столтенберг, като означи, че ситуацията е изцяло изменена с съветското навлизане в Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР