Поскъпването на строителните материали и отрицателните лихви в банките са

...
Поскъпването на строителните материали и отрицателните лихви в банките са
Коментари Харесай

Цените на строителните материали летят в небесата, жилищата поскъпват

Поскъпването на строителните материали и негативните лихви в банките са двата мотора на повишаването на жилищния пазар. Това сочат изследвания на водещите имотни организации в страната.

Допълнително рамо в тази посока дава и дейното търсене на по-просторни и обърнати към природата жилища, които притеглят купувачите назад към имотния пазар. Новото строителство откликва на потребностите на купувачите, предоставяйки им повече затворени комплекси, жилища с тераси и зелени площи, повече стаи и по-големи квадратури.

Пловдив, да вземем за пример, продължава да бележи обилни растежи в покупко-продажбите с парцели, като те доближават равнища с 19% нагоре по отношение на същия интервал на 2020 година, като най-търсени в града под тепетата са жилища в затворени комплекси с високо качество на живот – първокласни общи елементи, пространства за социализация на жителите, обширни зелени терени, написа glas.bg.

Пазарът на недвижими парцели ще пораства в посока на по-големи жилища,  които оферират високо качество на живот, с доста добавени услуги, а отсам и спомагателна изгода за жителите им, предвиждат брокери.

В момента най-атрактивни са жилищата с просторна дневна, наоколо до парк. Клиентите избират жилища с повече пространства при същата или малко по-голяма повърхност поради потребността от персонално пространство за всички членове на фамилията.

Според притежатели на строителни компании през идната година няма да забележим усмиряване на цените на материалите. Причините са високата цена на силата – газ и ток, повишаването на транспортните разноски и нередовното произвеждане на главните фабрики в Европа и Китай поради Коронавирус 19. Поради тази причина евентуално и през 2022 година повишаването на цените ще бъде сред 10 и 15 на 100. Очаква се този растеж да бъде обезщетен от нарасналите приходи, изключително в IT сферата и производството, откъдето идват най-вече купувачи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР