Пощенските марки с лика кралица Елизабет Втора са най-много в

...
Пощенските марки с лика кралица Елизабет Втора са най-много в
Коментари Харесай

Марките с Елизабет Втора са най-много в света

Пощенските марки с лика кралица Елизабет Втора са най-вече в света, защото е най-дълго управлявалият английски монарх.  Не е ясно коя от тях е най-скъпа, само че измежду марките има много скъпи, чиято цена ще се покачва през годините. Това разяснява ръководителят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев в изявление за Българска телеграфна агенция. 

Освен това той уточни, че нормално една страна издава марки за някой държател, а тук доста страни, които в друг интервал от време са били част от една огромна империя, издават марки с нейния облик. Панчев добавя, че множеството английски марки имат и " една снимчица " на кралицата. За 70-ия ѝ празник на престола са издадени осем нови марки, които сега костват 10,60 паунда.

Кралицата е била филателист, член на Кралското сдружение и негов почетен ръководител. Според специалиста нейната сбирка от марки е една от най-големите в света, от най-ценните. Казват, че е оценена на над 100 милиона паунда. Според него е допустимо в сбирката на кралица Елизабет Втора да има доста неща, които светът не е виждал, изключително като се има поради, че за нея са работили едни от най-хубавите колекционери и са я съветвали какво да купи и в какво да влага. Това е освен сбирка, а е една сериозна инвестиция, означи Панчев. 

Той показва, че първите британски марки са от най-скъпите, изключително когато ги имаш в каре - четири дружно, или на лист, което е доста рядко срещано. " И " Черното пени ", и " Синьото пени " са скъпи марки. Първите марки на Англия са от най-скъпите в света, тъй като те дават началото на маркоиздаването, началото на колекционерството ", добавя специалистът.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР