Пощенска банка въведе още по-атрактивни условия по своите жилищни кредити

...
Пощенска банка въведе още по-атрактивни условия по своите жилищни кредити
Коментари Харесай

Специален месец на жилищното кредитиране в Пощенска банка през октомври

Пощенска банка вкара още по-атрактивни условия по своите жилищни заеми и започва специфична самодейност „ месец на жилищното кредитиране”, която ще се организира в границите на месец октомври. Клиентите ще могат да се възползват от отлични условия за финансиране, като спестят до 700 лв. от първичните си разноски, свързани с заема. Инициативата се организира за четвърта поредна година, като стартът ѝ е съгласуван с настройките на потребителите и с обичайно повишеното търсене на жилищни заеми точно в последното тримесечие на годината.

„ Покупката на жилище е значим стадий от живота, който изисква положително обмисляне и избор на най-подходящото решение за кредитиране. Стремежът ни постоянно е бил да сме оптимално потребни на нашите клиенти при покупката на техния нов дом. Знаем, че те търсят самостоятелен метод, повече сигурност и добра консултация при взимане на решение за дълготрайна инвестиция, каквато е жилищният заем. Затова деликатно следим техните упования и се стремим да им предоставим най-подходящото за тях финансово решение, съобразено с съответните им потребности и желания, което да им разреши да осъществят фантазията си за нов дом още в този момент, без да отсрочват проектите си във времето “, разясняват от Пощенска банка.



Финансовата институция предлага на клиентите си опция и за спомагателни отстъпки – без такса за оценка на кредитоспособността, без първични такси при рефинансиране на външни отговорности, опция за избор сред неповторимия за пазара с закрепен лихвен % до 30 година или, погасяване на равни или намаляващи месечни вноски и други Кредитът е в размер до 500 000 лв. и може да се употребява за покупка на жилище или за рефинансиране на действителен жилищен заем, като размерът на финансиране е до 85% от пазарната оценка на обезпечението.

За първите 8 месеца на 2020 година специалистите на Пощенска банка регистрират растеж от 11% в междинния размер на заема, който доближава до 72 300 евро. Освен по-големия междинен размер на заема, през 2020 година се усилват и запитванията за жилищен заем с 13% по отношение на тези от 2019 година Най-активно продължава да е търсенето на жилища в София, Варна и Пловдив, които образуват към 80% от новите заявки за ипотечен заем в банката.



Анализът демонстрира още, че най-често от опцията за жилищен заем се възползват хора с висше обучение, на възраст сред 30 и 40 години и с приходи над междинните за страната, които най-вече търсят да закупят тристайни жилища, монолитно строителство. През първата половина на 2020 година се записва и растеж с близо 15% в междинния чист месечен приход на кредитоискателите по отношение на същия интервал на предходната година.

Данните на финансовата институция демонстрират и още една наклонност – от ден на ден клиенти търсят финансиране онлайн. Иновативните цифрови услуги на Пощенска банка – приложението и чатботът EVA във Фейсбук, добиват все по-голяма известност измежду клиентите, като за първите два месеца от стартирането на услугата за безвъзмездни онлайн съвещания за жилищен заем през мобилното приложение ЕVA Postbank, то е употребявано над 3 200 пъти и през него са осъществени към 2 000 жилищни съвещания. EVA e „ провела “ над 4 200 диалога и е осигурила над 300 съвещания с клиенти с функционалността „ Live chat “. Освен това клиентите на Пощенска банка могат да се възползват и от опцията да заявят онлайн елементарно и комфортно през уеб страницата на банката.

Жилищните заеми се оферират в офисите на банката, както и в профилираната мрежа от близо 30 в цялата страна. В тях клиентите могат да получат професионална консултация за ипотечните артикули и процеса на кандидатстване, персонално направена оферта и гъвкави решения за ипотечно кредитиране, съобразени с техните потребности. Допълнителна информация за жилищните артикули на Пощенска банка можете да научите на, посредством консултация с мобилен банков специалист, в мобилното приложение ЕVA Postbank или по телефон на къс номер *7224.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР