Пощенска банка се включи за пета поредна година в Глобалната

...
Пощенска банка се включи за пета поредна година в Глобалната
Коментари Харесай

Пощенска банка участва с дигитален зелен кът в PARK Day 2018


Пощенска банка се включи за пета поредна година в Глобалната екоинициатива PARK(ing) Day като част от цялостната си дейна политика за корпоративна обществена отговорност с фокус върху опазването на околната среда и устойчивото развиване. Финансовата институция трансформира в цифров зелен ъгъл паркомястото си на бул. „ Ал. Дондуков” и предложи на посетителите новаторското прекарване „ Е-ИДЕИ за скрити места към София “ – виртуална разходка из 14 красиви местоположения, измежду които Владайската пътека, изворът „ Живата вода ", екопътека „ Бели Искър “ и други След сканиране на QR код някои от местата „ оживяха “ в реалистична цялостна картина със тон, с помощта на технологията за пресъздаване на виртуална действителност. Повече от 200 гости на зеления цифров ъгъл се възползваха на 14 септември от опцията „ да се пренесат “ от центъра на София, единствено за минути, на разнообразни любопитни естествени и културни забележителности. Снимките, употребявани за плана, са подбрани особено от създателите на пътеводителя „ 101 отбивки “.

Събитието „ Е-ИДЕИ за скрити места към София “ предизвика по цифров и съвременен метод интереса на хората към природата и културните места, които сме не запомнили или малко познаваме. С реализирането му Пощенска банка сплоти тактиката си за цифровизация, която залага на връзка с оптимален брой хора посредством желаните от тях устройства и канали, и тази за обществена корпоративна отговорност, посредством която се стреми да възпитава „ зелено “ мислене измежду своите чиновници и клиенти. Участието в Глобалната екоинициатива PARK(ing) Day се вписва в дълготрайната политика на Пощенска банка за запазване на околната среда, която намира израз в разнообразни нейни акции като вътрешната стратегия „ Зелени дружно с Пощенска банка “ за поощряване на екологичното държание на чиновниците, „ Герои в зелено “ – доброволчески труд на работещите в поддръжка на разнообразни локални планове и други

С акцията „ Е-ИДЕИ за скрити места към София “ Пощенска банка описа на съвременен цифров език за различните способи за отмора, даде свежи хрумвания за бъдещи разходки и стимулира хората да излязат и да прекарат прелестно времето си измежду природата. Тя се предизвика от обстоятелството, че огромна част от жителите на София прекарват все по-малко време на открито и не познават прелестните „ скрити места “ към нея, макар че имат шанс да живеят в град с богата просвета и история и в същото време да могат за по-малко от час да стигнат до полите на Витоша, да пребродят пътеките в Западна Стара планина или да намерят своя воден оазис. Тези, които се включиха в акцията, имаха опция да завоюват тематични награди – както на място, по този начин и в специфичната игра във Фейсбук страницата на банката – facebook.com/PostbankBG.

PARK(ing) Day, който се организира от 14 до 16 септември 2018 година, се провежда за седма поредна година в България от фондация Credo Bonum. Тазгодишното издание, част и от фестивал „ квАРТал “, беше на тематика „ Скритите обществени пространства в квАРТала”. И този път световното събитие сплоти жители, неправителствени организации и представители на частния бизнес към изобретателните хрумвания за краткотрайно видоизменение на избрани паркоместа в града.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР