Посетителите ще видят и 120-годишен бонзайНаближава онова време от годината,

...
Посетителите ще видят и 120-годишен бонзайНаближава онова време от годината,
Коментари Харесай

Ботаническата градина на БАН ще гостува на бургаското цветно изложение „Флора 2022“

Посетителите ще видят и 120-годишен бонзай

Наближава това време от годината, когато Бургас се трансформира в град на цветята. Над 90 изложители обявиха своето присъединяване във „ Флора 2022 “ и към този момент обмислят по какъв начин да аранжират своите щандове. Те са производители и вносители на цвята, растителност, градинска техника и инвентар, арт създатели и компании, предлагащи био и пчелни артикули.

Припомняме, че ревюто ще се организира в дните от 29 април до 8 май. Флористи, обединени от тематиката „ Изкуство от цветя “, ще стартират подготовка дни преди началото, с цел да изработят вдъхновяващи аранжировки и цветни арт съоръжения. Емилия Николова, Ради Вълканова, Нина Йотовска, Неше Абдула, Владислав Христов и Едита Цанева, дружно със студентите й Марио Маринов и Благовеста Михова, ще опишат по трогателен и хубав метод креативните си визии, вплитайки хубостта на цветята, модерните течения във флористиката и предизвикването при работата в галерия навън.

Освен открити пространства, аранжирани с цветя, арт съоръжения и търговски щандове на компаниите участници, „ Флора Бургас “ ще предложи на своите гости и една по-различна изложбена зона. В една от главните зали на експоцентъра ще бъдат аранжирани две гостуващи изложения – част от неповторимите типове на Ботаническата градина на Българска академия на науките и повече от 10 бонсай дръвчета, част от сбирката на Трифон Трифонов от Бонсай студио ТТ. Залата ще бъде особено аранжирана и ще предлага незабравима страст, познания и любопитна информация за разнообразни непоказвани до този миг в Бургас типове. Гостуването на Ботаническата градина на Българска академия на науките е същинска привилегия. Институцията разполага с най-богатата на Балканите социална колекция растения. Колекционният фонд наброява над 4500 типа и форми. Над 1 % от разнообразието на висшите растения в света е включено в сбирката на градината.

По време на „ Флора Бургас “ е планувана и забавна съпътстваща стратегия, която включва събития за феновете цветари, игри и занимания за най-малките гости, а също по този начин и мастър класове за експерти. Още в деня на откриването, на ревюто идват 19 тима възпитаници от цялата страна, които ще се включат в огромно Национално съревнование „ Озеленяване и цветарство “. То се провежда от Министерство на образованието и науката, а хазаин е Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Кольо Фичето “. Гостите ще имат опцията онлайн да следят съревнованието сред тимовете, чиято задача ще бъде направа на букети, бижута от цветя и аранжиране на кошници.

Очаквайте цялостната стратегия на събитията по дни и часове, както и детайлности за участниците във „ Флора Бургас “. Актуална информация можете да научавате и в особено основаното събитие във фейсбук: ФЛОРА БУРГАС 2022.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР