Посетителите на Парк-музей Владислав Варненчик“ ще имат възможност да разгледат

...
Посетителите на Парк-музей Владислав Варненчик“ ще имат възможност да разгледат
Коментари Харесай

Фотоизложба показва историята на мавзолея на крал Владислав във Варна

 Посетителите на Парк-музей " Владислав Варненчик “ ще имат опция да прегледат фотоизложбата " Спомените оживяват “, отдадена на 85-та годишнина от откриването на мавзолея на крал Владислав Варненчик.

С богат фотоархивен материал се наблюдава интервала от началото на ХХ век, когато се заражда концепцията за изграждане на монумент на полесражението от 10 ноември 1444 година при Варна, до наши дни.

Автентични фрагменти, запечатали историята на Парк-музея, и изображения на емблематични експонати показват подготвителните действия, строителството и формалното разкриване на мемориалния комплекс, на което участват над 30 000 посетители, измежду които цар Борис III и цялото българско държавно управление, дипломатически и военни делегации.

Специално място е отделено на полагането на надгробната плоча на краля в мавзолея, както и на смисъла на Мемориалния комплекс като обединително звено в историята на Югоизточна Европа, пазещо загатна за " последния кръстоносец “ и починалите воини. Изложбата може да бъде прегледана в Парк-музей " Владислав Варненчик “ до 25-ти септември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР