Посещението на руския президент е знак за разширявнето на връзките

...
Посещението на руския президент е знак за разширявнето на връзките
Коментари Харесай

В разгара на кризата с Украйна Путин е на Зимната олимпиада в Пекин

Посещението на съветския президент е знак за разширявнето на връзките сред Русия и Китай и напъните им за координирана политика в изискванията на възходящия напън от западните страни и Съединени американски щати. Предстоящите диалози на Владимир Путин и китайския водач Си Дзипин са първата им персонална среща от 2019 година, която китайските и съветски държавни медии поясняват като мощни връзки и партньорство сред двете сили.

Вчера в публикация за китайската осведомителна организация Синхуа Путин акцентира, че Москва и Пекин играят " значима стабилизираща роля " в световните въпроси и оказват помощ за трансформирането на международните процеси в " по-справедливи и приобщаващи ". Някои наблюдаващи считат, че Пекин следи деликатно дейностите на Съединени американски щати и техните съдружници в спора за Украйна, до момента в който обмисля личната си тактика за Тайван.

В конферентна връзка с кореспонденти Юрий Ушаков, консултант по външните работи на съветския президент, разгласи, че: „ Пекин поддържа настояванията на Русия за гаранции за сигурност и споделя мнението, че сигурността на една...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР