Посещението на холандския министър-председател в България беше важно, защото то

...
Посещението на холандския министър-председател в България беше важно, защото то
Коментари Харесай

Защо беше толкова важно посещението на холандския министър-председател в България

Посещението на холандския министър-председател в България беше значимо, тъй като то пристигна, малко откакто немският канцлер Ангела Меркел загатна, че България може да получи отстъпки за Шенген. Това съобщи в изявление за предаването "Събота 150 " на стратегия "Хоризонт " Весела Чернева, шеф на Софийския офис на Европейския съвет за външна политика.

"Посещението на холандския министър председател тук беше намек, че в действителност доста работа е свършена, само че има още доста работа за извършване. Този сигнал, че Холандия би трябвало да бъде убеждавана към момента, беше доста значим, с цел да имаме реалистична визия за това какъв е дебатът в Европа. Нека да не забравяме, че точно Холандия направи референдум за нещо толкоз неважно за нея като съглашението за асоцииране с Украйна и в последна сметка го блокира за много време. Можем да си представим нещо толкоз сензитивно като разширението на Шенгенската зона, че сигурно няма да мине неусетно от холандското общество.

В момента Шенген не работи, тъй като много от страните-членки са вдигнали своите национални граници и до момента в който не се стигне до решение за това по какъв начин Европа да се оправи с молбите за леговище, няма да може да се види значително разширение на Шенген ", съобщи Чернева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР