Посещението на британския премиер Борис Джонсън в Киев показва кои

...
Посещението на британския премиер Борис Джонсън в Киев показва кои
Коментари Харесай

Посещението на Борис Джонсън в Киев показва кои са истинските приятели на Украйна

Посещението на английския министър председател Борис Джонсън в Киев демонстрира кои са същинските другари на Украйна в сложни моменти, обявиха кметът на украинската столица Виталий Кличко и брат му Владимир, представени от Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4024
Те обаче прибавиха, че схващат, че опасения за сигурността може да пречат на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да посети Киев към този момент.

Братята Виталий и Владимир Кличко бяха интервюирани по Ей Би Си нюз. Те обявиха, че чакат съветската войска да се върне и да нападне Киев още веднъж. Тогава няма да можем да защитим Украйна с юмруци - имаме потребност от оръжия, подчертаха двамата някогашни професионални боксьори.

Владимир Кличко прикани международната общественост да наложи финансова изолираност на Москва. " Всеки цент, който Русия получи, те употребяват за оръжия, с цел да ни убиват ", акцентира той.

Виталий Кличко добави, че всички са били шокирани, когато съветските сили, опитващи се да доближат Киев, са отстъпили, откакто са умъртвили стотици цивилни по време на окупацията си. Той дефинира убийството на дами, деца, старци и младежи като геноцид, отбелязва АП.

Да бъде предпазена Украйна сега, значи отбрана на демокрацията и мира в Европа, акцентира кметът на Киев.

След изтеглянето на съветските войски десетки украински цивилни бяха открити мъртви в всеобщ гроб в Бузова, село на запад от Киев. Местният водач Тарас Дидих съобщи пред украинската телевизия, че телата са открити в яма край бензиностанция, съобщи ДПА.

Руъските войски се изтеглиха наскоро от региона към Киев откакто се опитваха да наложат обсада на града в продължение на няколко седмици. Организация на обединените нации удостовери досега гибелта на над 1700 мирни жители, само че както международната организация, по този начин и управляващите в Киев, чакат действителният брой да се окаже доста по-висок.

Украинският основен прокурор Ирина Венедиктова упрекна Русия в осъществяване на военни закононарушения и закононарушения против човечеството във всички райони на страната. Тя назова съветския президент Владимир Путин " най-големия военнопрестъпник на 21 век ".

Украйна е идентифицирала 5600 случая на военни закононарушения и 500 обвинени, добави прокурорката.

Броят на жертвите на ракетния обстрел на гарата в Краматорск доближи 57 души, съобщи губернатор на Донецка област Павло Кириленко, представен от Ройтерс. Той посочи, че при нападението са били ранени 109 души.

Москва отхвърля да е виновна за нападението, като твърди, че ракетата е била украинска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР