Посещението на Българската правителствена делегация в Кралство Саудитска Арабия приключи,

...
Посещението на Българската правителствена делегация в Кралство Саудитска Арабия приключи,
Коментари Харесай

Борисов и делегацията се прибират през Иран

Посещението на Българската държавна делегация в Кралство Саудитска Арабия завърши, чакаме министър председателят и министрите да се завърнат на родна земя.

Борисов дефинира Саудитска Арабия като перспективен външноикономически сътрудник на нашата страна. Договорено бе основаването на работни групи, които да прегледат опциите за съдействие в областите от съвместен интерес.

Във връзка с случая, при който Самолетът Aibus на авиоотряд 28, с който министър председателят Бойко Борисов и водената от него делегация дойдоха на публична среща в Саудитска Арабия, не бе позволен да прелети над територията на Иран, News.bg се опита да схвана дали на връщане всичко е проведено и от къде би трябвало да прелети държавният аероплан.

Опитахме да разберем конкретизиран ли е маршрутът, дали ще прелети над Иран и по кое време е конкретизиран. От Министерство на външните работи прецизираха, че защото делегацията се води от министър ръководителя, то тази информация би могла да се получи от Министерски съвет. Като държавна делегация, маршрутът евентуално не може да бъде обявен авансово от съображения за сигурност и екипът на News.bg не съумя да разбере тази информация от Министерски съвет.

Според информацията, която имаме, сутринта държавният аероплан е прелетял от военна авиобаза до интернационалното летище на Рияд.

Конкретни дейности за усилване на практическото съдействие сред Република България и Кралство Саудитска Арабия набелязаха външните министри на двете страни Екатерина Захариева и Адел бин Ахмед Ал-Джубейр. " На политическо равнище имаме положителни връзки, само че със напълно неосъществен капацитет. Разбрахме се у нас да пристигна бизнес делегация, с цел да видят опциите за вложения ", съобщи вицепремиерът Захариева.

Проследявайки придвижването на българският държавен аероплан, все още се намират над Турция и са прелетяли над Иран.

Пожелаваме си сполучлив полет и бъдещи вложения в България във всички значими за стопанската система ни браншове. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР