Посещаването на екзотични места не трябва да струва цяло състояние

...
Посещаването на екзотични места не трябва да струва цяло състояние
Коментари Харесай

Пътешествия с ограничен бюджет: Как да планирате и изпълните евтини пътувания

Посещаването на екзотични места не би трябвало да коства цяло положение и сигурно не е нужно да спечелите от лотарията, че да пътувате по света. Не и в случай че знаете по какъв начин да управлявате парите си. Ние сме ви подготвили няколко съвета, които да ви оказват помощ да планирате пътешестване с стеснен бюджет.
Добър проект
Спонтанното пътешестване е ужасно, в случай че имате шанса да разполагате със свободно време и пари, само че в случай че би трябвало да пътувате с стеснен бюджет, първото нещо, което би трябвало да извършите, е да измислите проект. 

Нямате потребност от прецизен маршрут и график по часове, само че би трябвало да имате най-малко визия какъв брой време ще прекарате във всеки град или страна и да знаете кой път да поемете. Ако се оставите по-малко на случайността, ще имате по-малко непредвидени разноски. Полетите и настаняването, резервирани в последния миг, постоянно са доста по-скъпи.
Време от годината
Избягвайте да пътувате по време на празниците. Това са интервали, в които туристическата промишленост покачва цените, с цел да се възползва от фамилиите, които могат да пътуват единствено през това време. Проучете кое е най-хубавото време да посетите мястото, на което желаете да отидете. 

Място за настаняване

Сменете скъпите хотелски жилища със стаи в хостели. Можете да намалите още разноските, като споделяте стая, а там от своя страна да срещнете хора, които желаят да продължат да пътуват с вас. Много добър вид е да резервирате стая за посетители в нечия къща или апартамент посредством уеб страници като AirBnB. Ще ви коства на половина по-малко и ще имате действителен взор над живота в града. Използвайте вашия хазаин като персонален екскурзовод, някой, който знае от първа ръка най-хубавите места за хранене и най-хубавите туристически атракции в близост.

Можете също да отседнете при другари или семейство. Свържете се с хора, които познавате, или предприемете пътешестване до място, където живее братовчед или другар, който не сте виждали от известно време.

Багажът

Уверете се, че носите всичко належащо, с цел да не се постанова да пазарувате, когато сте на открито (с изключение на няколко сувенира). Независимо къде отивате, вземете най-малко един чифт дълги дънки, топъл суитшърт и водоустойчиво яке, при положение на непредвидени метеорологични условия. 

Отрано купени самолетни билети

Особено полетите за връщане. Да останете без пари в чужбина, без да имате двупосочен билет, не е добра концепция. Авиокомпаниите освобождават местата си до една година авансово и колкото по-близо е датата на вашето тръгване, толкоз повече ще се повишават цените, изключително през последния месец.

Ползвайте градския превоз

Автобусите и влаковете са по-евтини от самолетите. Не е надалеч от логиката. Ако пътувате с трен през нощта, ще имате една нощувка по-малко за заплащане в хостел.

Не изяждайте всичките си пари

Можете да ядете на ниска цена, като купувате храна от супермаркети или даже на локални хранителни пазари. Ще бъде по-добре, в сравнение с да ядете в питейни заведения или заведения за хранене с безобразно високи цени. Разходете се преди да изберете място за вечеря. Ако отидете в първия ресторант, на който попаднете, няма да разберете дали сте похарчили прекалено много. Ако пиете алкохол на всяка вечеря, ще добавите разноски. Портфейлът и талията ви ще ви благодарят, че пиете вода понякога. От друга страна, в случай че сте отседнали в хостел или къща за посетители, е допустимо да можете да употребявате кухнята, тъй че ще спестите малко пари, в случай че си готвите сами.




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР